Branschnyheter

Svenska finalen av CASE RODEO 2019 är avgjord!

05 sep 2019

Maskinia, Case Construction Equipments generalagent i Sverige, har under flera år deltagit i den stora maskinoperatörstävlingen Case Rodeo. Årets uttagning av det svenska laget till den internationella var mer omfattande än tidigare, detta för att Case Rodeo tävlingen i år firar 10-års jubileum.

Läs mer...

​Björn Sällström säljer Komatsu i Västsverige

05 sep 2019

Ännu en ny säljare, Björn Sällström, har anställts av Söderberg & Haak, som är på offensiven med Komatsu entreprenadmaskiner – och snart även Bomag vägbyggnadsmaskiner.

Läs mer...

DAF har redan byggt 100 000 lastbilar av den nyaste generationen CF och XF. Nyckeln till det 100 000:e fordonet överlämnades av DAF Trucks president Harry Wolters till Luc Gheys, medägare till Groep Gheys från Belgien.  

​En milstolpe har aldrig nåtts så snabbt - 100 000:e Nya DAF CF och XF

05 sep 2019

På DAF Trucks i Eindhoven tillverkades idag den 100 000:e lastbilen av den nyaste generationen CF och XF. Aldrig tidigare i företagets historia har den milstolpen uppnåtts så snabbt. Den 100 000:e lastbilen levererades festligt till Groep Gheys i Mol.

Läs mer...

Klaravik nyanställer och möter intresse inom skog och lantbruk

05 sep 2019

Intresset för att köpa begagnade maskiner växer. Inte minst inom lant- och skogsbruk. Som en följd anställer nu Klaravik ett koppel av nya auktionsmäklare. Geografiskt är det både nyrekryteringar till storstadsområden: Uppsala, Örebro och Borås och till mindre regioner som Blekinge och Hälsingland. “Vår styrka är att finnas nära våra kunder. Oavsett var i landet. Stad som land”, säger försäljningschefen Carita Nero.

Läs mer...

Merlos storsäljare P40.17 har fått en storebror

29 aug 2019

Nya modellen P50.18 från Merlo blir ”storebror” till storsäljaren P40.17. Den nya modellen är starkare, når längre och har bland annat ny utformning på hytt och säkerhetssystemen.

Läs mer...

Rototilt breddar redskapsprogrammet med effektiv asfaltsskärare

29 aug 2019

Rototilt® förstärker sin position som en komplett systemleverantör för den internationella entreprenadmarknaden genom att bredda sitt redskapsprogram med en serie effektiva asfaltsskärare.

Läs mer...

Het höst väntar för Söderberg & Haak. Komatsu och Bomag på Entreprenad Live

29 aug 2019

Det blir premiär för Bomags vägbyggnadsmaskiner, i Söderberg & Haaks monter, på Entreprenad Live, Ring Knutstorp den 12-14 september. Samtidigt visas det senaste och populäraste i maskinväg från Komatsu.

Läs mer...

Bärgnings-Niklas väljer fordon från JB Trailer AB för sin expansion

Försäljningssuccén inom kompletta bärgningsfordon fortsätter

29 aug 2019

JB Trailer från Getinge håller högt tempo när det gäller leveranser av bärgningsfordon!

Läs mer...

Trejons huvudkontor i Vännäsby

40-årsjubileum för Trejon!

29 aug 2019

2020 firar Trejon 40 framgångsrika år som en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skog och lantbruk. För att markera jubileet så har en speciell logga tagits fram som bland annat syns på den nya Maskinkatalogen.

Läs mer...

Wacker Neuson visar upp två nyheter från Bauma

29 aug 2019

På Entreprenad live kommer Wacker Neuson att presentera två nyheter från Bauma – en hjuldumper och en hjullastare.

Läs mer...

Premiärvisas på Load Up North & Entreprenad Live

26 aug 2019

ECO3+ ett kompakt ”traditionellt” sorteringsverk med bandmatare där vi jobbat vidare med de gröna egenskaperna.

Läs mer...

Nytt bildemonteringsverktyg för mindre grävmaskiner  

26 aug 2019

Powerhand VRS 180 plockar isär bilar i rena fraktioner på 15 minuter.

Läs mer...

250 000 Allison-växellådor från Szentgotthárd

22 aug 2019

En kvarts miljon helautomatiska växellådor har monterats av Allison Transmission i Ungern

Läs mer...

Huddig omorganiserar sina exportinsatser för att stärka den lokala närvaron i Östeuropa

22 aug 2019

Huddig omorganiserar sina exportinsatser för att vara mer flexibla och stärka närvaron på marknaden. När vi ökar våra ansträngningar i USA för att stödja och utveckla lokala återförsäljare anpassar vi även den globala strategin för hur vi distribuerar Huddig-produkter på marknaden.

Läs mer...

Rivstart för Deutz-Fahr i Värmland – Komatsu och Bomag också på G

22 aug 2019

Söderberg & Haak förstärkte sin position i Karlstad för ett par år sedan, då man förvärvade anläggningen i Skåre, strax utanför Karlstad. Där finns nu mer än 3000 kvadratmeter lokaler och ett hektar mark för uppställning och provkörning av maskiner.

Läs mer...

Maskinstyrning på väg in i grävmaskinerna

22 aug 2019

Automatiserade maskinstyrningssystem håller på att erövra grävmaskinen. – Grävmaskiner står i dag inför samma utveckling som bandtraktorer och väghyvlar gjorde för många år sedan, säger Mathias Alperud, försäljningschef för Sitech Sverige.

Läs mer...

Kramer 8155

Wiklund satsar tyngre med Kramer hjullastare

22 aug 2019

Wiklund Tradig är bland annat importör i Sverige för tyska Kramer. Företaget kommer med en nyhet till Entreprenad Live i höst– en tio tons hjullastare från Kramer.

Läs mer...

Uppdaterad version av revolutionerande shredder  

22 aug 2019

En långsamtgående shredder som krossar både rivningsavfall, betong, asfalt, trä, stubbar, sopor, däck, madrasser med mera och dessutom har ett kompakt mobilt format. Tyska Arjes omdefinierade vad man kan förvänta sig av en tvåvalsad shredder. Nu har de gjort det igen.

Läs mer...

Nordic Truckcenter flyttar sitt huvudkontor från Markaryd till Malmö och utökar därmed sin redan befintlig Malmö verksamhet. Malmöbolaget Mertz bränsletestade i juni en DAF fjärrbil med mycket goda resultat.  

Nordic Truckcenter öppnar nordiskt huvudkontor i Malmö

22 aug 2019

Nordic Truckcenters nordiska satsning tar nu ytterligare ett steg. Vid halvårsskiftet flyttar huvudkontoret från Markaryd till Malmö och inviger ett nytt, gemensamt servicecenter för den nordiska koncernen. Det innebär att Nordic Truckcenter Group AB skapas och samtidigt tillträder Karin Thunström som koncernens nya CFO för att driva det nya centret.

Läs mer...

Holms är marknadsledande på sopvalsar i Sverige.

Holms gör en nysatsning på egenutvecklad fjärilsplog

22 aug 2019

Holms industrier var en gång i tiden störst i Sverige på snöplogar men efterhand som verksamheten utvecklades så blev sopvalsar i stället företagets viktigaste produkt. Men Holms producerar fortfarande bra vinterredskap och det vill man visa upp å Entreprenad Live. – Vi har arbetat två år med att utveckla vår nya fjärilsplog och den kommer vi att premiärvisa på mässan, berättar Manne Sjöberg.

Läs mer...

Visa alla nyheter