Branschnyheter

Krister Blomgren, vd på Engcon Group, tar emot priset priset av Deloittes VD Jan Berntsson och Maria Groschopp Dellwik, business development på Nasdaq Nordics  

Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företag

19 mar 2019

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon har fått utmärkelsen 2019 Sweden’s Best Managed Companies, en utmärkelse som utses av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Priset delas i år ut för första gången någonsin i Sverige, och Engcon är en av de tolv vinnarna.

Läs mer...

Mats Lemon - Mercedes-Benz Sverige AB, Owe Larsson - Budcompaniett och Andreas Brolin - Upplands Motor vid överlämnandet av de tre första exemplaren av eVito i Sverige.

Mercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunder

18 mar 2019

Budcompaniett blir den första kund som tar den helt nya eldrivna transportbilen Mercedes-Benz eVito i bruk på svensk mark. Långsiktiga miljömässiga vinster lockar. Bilarna levereras av Upplands Motor, som är återförsäljare för Mercedes-Benz.

Läs mer...

Svevias vägarbetare utför trafiksäkerhetshöjande arbete. Foto: Markus Marcetic

Svevia ny entreprenör för vägarna i Bollnäs

18 mar 2019

Från och med 1 september 2019 är det Svevia som på uppdrag av Trafikverket ska sköta om de statliga vägarna inom driftområde Bollnäs.

Läs mer...

Får fart på Mecalac - nu i nytt bolag

14 mar 2019

Mecalac har följt P-O Nilsson under 15 av hans 41 år i entreprenadbranschen och sedan halvårsskiftet i fjol säljer han de franska maskinerna i Grävmaskins Specialisten GMS AB som han äger tillsammans med Anders Thoresson. I höst ställer företaget ut på Entreprenad Live. – Det har gått mycket bra, klart över förväntan, säger han.

Läs mer...

Grönt ljus för självkörande transporter på allmän väg

14 mar 2019

Transportstyrelsen ger nu grönt ljus för DB Schenker och Einride att testa en batteridriven, självkörande lastbil på allmän väg. Det betyder att dagliga transporter mellan DB Schenkers terminal och lager i Jönköping kan inledas redan under våren.

Läs mer...

Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner  

Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatorn

13 mar 2019

Engcon tar nu ett stort steg framåt vad gäller markvibratorer för grävmaskiner. Under 2019 lanseras en helt nyutvecklad serie av lågflödeskrävande markvibratorer som kan drivas via en tiltrotator. Detta kommer enligt Engcon öka användningsområdet markant och göra grävmaskinerna ännu effektivare och säkrare.

Läs mer...

Alla utställarplatser fyllda på årets Skogsnolia

13 mar 2019

Med cirka tre månader kvar till Skogsnolias öppning 13 juni är mässan fylld.

Läs mer...

Kompakt mässområde, provkörning i montrarna och nya utställare från Kina och Europa. MaskinExpo är tillbaka.

Nya företag satsar på MaskinExpo

13 mar 2019

Snart två år sedan sist, två månader kvar och nära 200 utställare - det är dags för MaskinExpo 2019.

Läs mer...

5G blir en revolution för oss alla

13 mar 2019

5G innebär högre och säkrare datahastigheter och runt hörnet väntar gruvor och skogsmaskiner styrda från distans och självopererande lager och industrier, säger Mahmoud Alizadeh, forskare vid Högskolan i Gävle.

Läs mer...

Minimera din maskins stillestånd

13 mar 2019

Epec GatE ger dig en säker VPN-förbindelse mellan din dator och maskiner världen över, helt på distans.

Läs mer...

Boken 300 frågor och svar om entreprenadjuridik är liten och smidig att bära med sig  

Ny bok - ett arbetsredskap för hela byggsektorn

13 mar 2019

300 frågor och svar om entreprenadjuridik är en sammanställning av ett stort antal frågor och svar i konkreta situationer där entreprenadjuridik används i lösningen på problem mellan parterna i ett affärsförhållande.

Läs mer...

Ford utökar nu sin flora av integrerade appar till infotainmentsystemet SYNC 3 med två nya navigationsappar.  

Fords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafiken

13 mar 2019

Ford utökar nu sin flora av integrerade appar till infotainmentsystemet SYNC 3 med två nya navigationsappar för att hjälpa både privatpersoner och företag att hitta smidigare i trafiken. Sygic Truck Navigation hjälper yrkeschaufförer att undvika att fastna vid smala vägar eller under låga broar, och what3words gör det möjligt att hitta platser med hjälp av endast tre ord.

Läs mer...

Vitryssland nästa! De första maskinerna har lämnat Vindeln och Vimek.

Vimek får ny vitrysk order på 22 skogsmaskiner

12 mar 2019

I höstas levererades den sista maskinen i Vimeks jätteorder på 126 maskiner till Vitryssland. Nyligen fick Vimek en order på ytterligare tjugotvå maskiner till samma kund.

Läs mer...

Allison Transmission bygger avancerad miljötestanläggning för fordon i Indianapolis

12 mar 2019

Allison Transmission investerar nu i en ny anläggning för fordonstester som kommer att underlätta för ytterligare innovationer inom industrin.

Läs mer...

Nu släpps Caterpillars nya generation minigrävare i klassen 1-2 ton

12 mar 2019

För drygt ett år sedan presenterade Caterpillar sin nya grävmaskinsgeneration. Först ut var storlekarna 20-36 ton. Nu har turen kommit till de små maskinerna, 1-2 ton. Caterpillar lanserar nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, luftkonditionering, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Läs mer...

Cramo AB och Maskinentreprenörerna förnyar sitt samarbete

12 mar 2019

Avtalet sträcker sig ytterligare 3 år och kompletterar ME-medlemmarnas maskinparker med uthyrningsprodukter.

Läs mer...

GHH1200L  

Engcon lanserar lättare gaffelställ – ger bättre sikt och ökar lastvikten på grävmaskiner

12 mar 2019

Engcon lanserar nu en lättare version av sina hydrauliska gaffelställ. Detta innebär förbättrad tipplast samt ökad lastvikt för grävmaskiner i mediumklassen 6-12 ton.

Läs mer...

EVOQUIP VISAR NYA COBRA 290R PÅ BAUMA 2019

07 mar 2019

EvoQuip är glada att meddela att de kommer att ställa ut för första gången på bauma, världens ledande mässa i branschen. EvoQuip kommer att presentera det senaste tillskottet, slagkrossen Cobra 290R på Messe München, från 8-14 april 2019 i Terex-monter FM117.

Läs mer...

Smartare materialhantering -mindre klimatavtryck

07 mar 2019

Allt fler analyserar på allvar hur man kan minska klimatpåverkan från sin täktverksamhet. Den omfattande materialhanteringen som oftast sker med hjullastare står för en stor och ibland onödig del av utsläppen. Förutom de uppenbara miljövinsterna med att byta till stackläggare finns fler fördelar att uppnå såsom minskade trafikrelaterade risker och lägre kostnader.

Läs mer...

YstaMaskiner AB presenterar en unik ny modell av ogräsborste för miljövänlig ogräsbekämpning.

07 mar 2019

Ogräsborsten passar utmärkt för användning på mindre hårdgjorda ytor som terrasser, innergårdar, trottoarer, skolgårdar mm.

Läs mer...

Visa alla nyheter