Branschnyheter

Nya Manitou MLA-T533-145V förenar de bästa egenskaperna från en lastmaskin och teleskoplastare. Midjestyrning och centralt placerad hytt kombineras med imponerande lyftegenskaper. 6-8 juni finns den på Skogselmia i Scantrucks monter.

Scantruck drar till skogs

16 maj 2019

6-8 juni är det dags för årets ledande skogsmässa Skogselmia att gå av stapeln. Platsen är som vanligt i skogarna vid Bratteborg 30 km söder om Jönköping och tydligt skyltat från E4: an. Scantruck AB som är generalagent för Manitou i Sverige finns naturligtvis på plats för att visa upp en nyhet som de tror kan tilltala många som arbetar inom jord och skog.

Läs mer...

SMP gripskopa GRS.

SMP lanserar egenutvecklad gripskopa

15 maj 2019

Hos SMP fortsätter utvecklingen av utrustning som gör grävningen mera mångsidig och produktiv. Gripskopan GRS är ett genomprofessionelt kombinationsredskap, med griparmar som klarar diametrar upp till 550 millimeter. Sverigepremiären blir på MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

Nya Kioti DK6010-serien presenteras på MaskinExpo.  

Hako presenterar nätt och kraftfull traktorserie från Kioti

10 maj 2019

Kioti DK6010-serien är en ny, nätt och kraftfull traktorserie från Kioti. Den presenteras av Hako Ground & Garden AB på årets MaskinExpo, som hålls på STOXA den 23–25 maj. Traktorerna erbjuds med mekanisk eller hydrostatisk drivning. Det är också möjligt att välja mellan ROPS eller en bekväm hytt.

Läs mer...

Portafill MS-3WASH har Sverigepremiär på årets MaskinExpo.  

Mobil tvättsikt från Portafill premärvisas på MaskinExpo

10 maj 2019

Biocare Svenska AB kommer för första gången på svensk mässa att presentera den mobila tvättsikten Portafill MS-3WASH. Det sker på MaskinExpo, som hålls på STOXA den 23–25 maj.

Läs mer...

Hidromek HMK 600 MG visas av Abandon AB på årets MaskinExpo.

Väghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo

10 maj 2019

En pålitlig och smidig kombination av styrka, mångsidighet och effektivitet. Så kan Hidromeks väghyvel HMK 600 MG beskrivas. Nu har den släppts på Europamarknaden och importören Abandon AB är både stolt och glad över att kunna visa väghyveln på MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

Komatsu hjulgrävare PW160-11 . Foto Mats Thorner  

Maskinmässa med Komatsu – provkörning i Rosersberg 24-25 maj

09 maj 2019

Nästan samtidigt som Maskinexpo arrangeras i Stoxa, bjuder Söderberg & Haak in till visning och provkörning av Komatsus grävmaskiner i Rosersberg, några mil bort.

Läs mer...

Nya tiltrotatorn ST4 från SMP är perfekt för maskiner på två till fyra ton.

Tiltrotatorn ST4 från SMP – ett nytillskott för minigrävare

09 maj 2019

SMP utökar sitt redan omfattande sortiment av tiltrotatorer. Det sker med en liten modell, speciellt framtagen för mingrävare på två till fyra ton. Nytilskottet är en av flera nyheter, som företaget lanserar på årets MaskinExpo, som hålls på STOXA den 23–25 maj.

Läs mer...

Från vänster: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Styrelseledamot Rhenus), Martina Klassen (chaufför) och Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister)

Två DAF CF Electric till Rhenus Logistics i Tyskland

09 maj 2019

Contargo är ett helägt dotterbolag till den ledande internationella Rhenus-koncernen. DAFs CF Electric med E-Power Technology från VDL används för containertransporter runt terminaler i det tyska Nedre Rhenområdet. De två lastbilar som levererats till Contargo är de första DAF CF Electric som tas i drift i Tyskland och den 6: e och 7: e för att delta i ett omfattande fält-test.

Läs mer...

B7e levereras som plug-in-hybrid. Det dieselelektriska motorpaketet är monterat på krossverket, men kan även fås avtagbart.  

Fredheim Maskin rockar tungt med hela 300 ton på MaskinExpo

06 maj 2019

Fredheim Maskin AS satsade stort på årets Bauma i München och har nu startat nedräkningen till nästa stora evenemang. På MaskinExpo, den 23–25 maj, bjuder företaget på en riktigt tung show, då hela 300 ton maskiner tar plats i montern. Precis som på Bauma handlar det mycket om hybridteknik. Det gäller även de båda tyngsta maskinerna – konkrossen Keestrack H6e och käftkrossen Keestrack B7e.

Läs mer...

Ford Ranger Raptor är byggd för att klara av alla tänkbara väg- och väderförhållanden.  

Nya Ford Ranger Raptor släpps nu i Europa

03 maj 2019

Nu släpps nya Ford Ranger Raptor, tuffare än någonsin både på utsidan och insidan. Den populära pickupen kombinerar djärv design med sofistikerad teknik, och utmärker sig som den ultimata äventyrsbilen. Modellen börjar levereras på den europeiska marknaden under mitten av 2019.

Läs mer...

Wacker Neuson WL95 – i en klass för sig.

Wacker Neuson WL95 – hjullastare i ny prestandaklass

03 maj 2019

Hjullastaren Wacker Neuson WL95 lyfter materialhantering till en ny dimension och bildar en ny prestandaklass när det gäller tipplast och tryckkraft. Maskinförarens komfort är maximal, vilket betyder mycket för både arbetsglädje, ergonomi och produktivitet. Nya WL95 visas av Strengbohm Eneby AB på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

Ny Land Rover Defender testas i Afrika

03 maj 2019

Snart ser en helt ny Land Rover Defender dagens ljus. Just nu testas modellen i Kenya, där den utsätts för otaliga utmaningar som leder till nya standarder för vad en Land Rover ska klara.

Läs mer...

Johan Johnsson, VD Abkati - Erik Eklöv, VD Transport Solutions - Roger Ohlsson, Ekonomichef Abkati  

Abkati satsar och bygger nytt för framtiden

03 maj 2019

Abkati har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling och satsar nu stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager där företaget kan möta den ökande efterfrågan och växa tillsammans med kunderna.

Läs mer...

Bell B20E LGP är konstruerad för att ge lågt marktryck.  

Lågt marktryck med nya Bell B20E LGP

03 maj 2019

Cordestam står för dubbla Sverigepremiärer på årets MaskinExpo, den 23–25 maj. Förutom smala dumpern Bell B25EN handlar det om Bell B20E LGP (low ground pressure). Det är en treaxlad 20-tonsdumper i lättare format än 25-tonnarna och med 800/45 R 30.5 däck.

Läs mer...

JCS:s Site Dumper 7T-1 HI-VIZ är en av de modeller som utrustas med Hammerglass som standard i hytten. (Foto: JCB)  

Hammerglass säkrar upp jättens nya maskinhytter

03 maj 2019

Hammerglass gör livet säkrare för ännu fler människor. Efter att i flera år arbetat med att säkra upp väg- och fastighetsmiljöer med okrossbara glaslösningar, följer bolaget upp med att göra vardagen tryggare för tusentals maskinförare världen över. Nu förses den engelska maskinjätten JCB:s anläggningsmaskiner, som första maskintillverkare i världen, med okrossbara Hammerglass som standard i sina förarhytter.

Läs mer...

Samarbetet mellan Certex i Sverige och spanska GH Cranes & Components ger ett större utbud av industrikranar på den svenska marknaden.

Certex introducerar nytt utbud av industrikranar på MaskinExpo

03 maj 2019

På årets MaskinExpo presenterar Certex i Sverige ett nytt samarbete med spanska GH Cranes & Components. Samarbetet resulterar i ett större utbud industrikranar på den svenska marknaden.

Läs mer...

Alla de stora skogsmaskinstillverkarna som Ponsse, John Deere, Komatsu Forest, Rottne, Gremo, Sampo, Logset och Eco Log kommer till årets Skogsnolia.

Alla stora maskintillverkarna med på årets Skogsnolia

03 maj 2019

Alla de stora skogsmaskinstillverkarna deltar på årets Skogsnolia. Det innebär att bland andra John Deere, Ponsse, Rottne och Gremo ställer ut. Med är även Komatsu Forest som beslutat att bygga en helt ny fabrik, cirka tre mil från mässområdet.

Läs mer...

Camos 360° visas av AB Rindab på årets MaskinExpo.

Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna

03 maj 2019

Med hjälp av fyra små vidvinkelkameror ger Camos-systemet en fullständig överblick runt fordonet eller maskinen. Det betyder mycket för både säkerhet och manövrering. Kamerassystemet presenteras av Rindab på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

Hyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorer

Hyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorer

02 maj 2019

Hyundai Construction Equipment i Europa (HCEE) meddelade i samband med världens största maskinsmässa Bauma 2019 att de kommer börja fabriksmontera Engcons steglösa proportionalstyrsystem DC2 på sina grävmaskiner. Beslutet innebär att Hyundais grävmaskiner blir förbereda för att utrustas med Engcons tiltrotatorer. – Vi är självklart glada att bli prioriterad leverantör, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

Läs mer...

Avjämningsbalken premiärvisades under Bauma-mässan 8-14 april.  

Optimerad avjämningsbalk från Rototilt

02 maj 2019

Med Rototilts avjämningsbalk effektiviseras arbetet med planering av vägar och större markytor ytterligare. Tillsammans med Rototilts tiltrotatorer och maskinfästen ger avjämningsbalken ett perfekt planeringsresultat med färre maskinförflyttningar.

Läs mer...

Visa alla nyheter