Branschnyheter

Jätteaffären godkänd: Zeppelin etablerar sig i norra Europa och tar hand om Caterpillar-agenturen i Sverige  

17 jan 2020

Den tyska Zeppelin-koncernen med verksamhet i 38 länder utökar sitt samarbete med Caterpillar. Affären som godkänts av europeiska tillsynsmyndigheter innebär att Zeppelin från och med 31 december 2019 bland annat tar över all distribution, försäljning och service av Caterpillars bygg- och anläggningsmaskiner inklusive utrustning samt alla medarbetare i Sverige, Danmark och Grönland efter holländska Pon Group.

Läs mer...

Arbetet med en ny maskinhall för produktutveckling har startat.  

Trejon investerar för framtiden

17 jan 2020

Trejon investerar för framtiden. Bygger en ny maskinhall och förstärker personalstyrkan. Investeringen i en ny maskinhall för produktutveckling är i full gång och går allt enligt planerna så förväntas plattan vara gjuten innan årsskiftet. Hallen blir 625 m2 och 6 meters takhöjd, med inbyggd traversbana i hela hallen.

Läs mer...

Kompletta ledrampskit från Abkati förenklar för kunden.  

Abkati introducerar färdiga ledrampskit

17 jan 2020

Extraljusramper är mer än en snygg stylingdetalj på fordonet, de kan vara en livräddare. Med en högkvalitativ ledramp ökar sikten och därmed säkerheten. Abkati introducerar nu kompletta ledrampspaket färdiga att montera med tydliga monteringsanvisningar som ger en enkel och smidig installation.

Läs mer...

CAT C3.6 EU steg V med motormonterad avgasrening. Avgasreningen kan även monteras vid sidan av motorn, för flexibel anpassning i maskinen.  

Nya Cat C2.8 och C3.6: Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installation

17 jan 2020

Nu introducerar Caterpillar och Zeppelin Power Systems de nya kompakta steg V-dieselmotorerna C2.8 och C3.6 i Sverige. Motorerna som lanseras globalt är kraftfullare än föregångarna och enklare att installera än tidigare.

Läs mer...

Checken överlämnas till Prostatacancerförbundets ordförande Kjell Brissman, på 202 000 kr och kunden CN:s Gräv AB, Kim Hadén och Timmie Hagström, fick sin nya Doosan DX10z Blue Edition levererad av Doosans försäljningschef Carl-Johan Sunnerfjord!

Auktionen avgjord, Maskinia tillsammans med leverantörer och samarbetspartner skänker 202 000 kr till Mustaschkampen 2019!

18 dec 2019

Nu är det klart! Den 29:e november avslutades auktionen av den unika Doosan DX10z Blue Edition och de sista minuterna av auktionen blev till ett budkrig där CN:s Gräv AB i Linköping gick segrande ur striden!

Läs mer...

Nya huvudkontoret i Brantford, Kanada.

Ökad försäljning i Nordamerika medför flytt till större lokaler för Rototilt Inc

18 dec 2019

Stigande försäljningssiffror och ökande antal förfrågningar efter Rototilts tiltrotatorsystem är två av orsakerna till att Rototilt Inc., Rototilts Nordamerikanska dotterbolag, har flyttat sitt huvudkontor i Brantford, Kanada. - Detta är ett viktigt strategiskt steg för att kunna expandera vår verksamhet på den nordamerikanska marknaden, förklarar Chris Copeland, General Manager för Rototilt Inc.

Läs mer...

Maskinentreprenör i arbete med Förbifart Stockholm. Foto: Ryno Quantz.

Ny konjunkturrapport från Maskinentreprenörerna: Trafikverket går miste om kompetenta entreprenörer

18 dec 2019

Över 4 000 företag med drygt 20 000 anställda som specialiserat sig på att bygga infrastruktur utnyttjas inte av Trafikverket. Av landets alla maskinentreprenörer med kompetens inom tung anläggning är det bara 10 procent som anser att det fungerar att lämna anbud där staten genom Trafikverket är beställare.

Läs mer...

Malte Månson Verkstäder i Tibro

Nordic Truckcenter utökar sitt servicenät tillsammans med Malte Månson Verkstäder

18 dec 2019

Nordic Truckcenters servicenätverk fortsätter att växa tillsammans med Malte Månson Verkstäder AB, där man nu utökar servicenätet med orterna Gävle, Uppsala, Växjö, Kristianstad och Jordbro. Avtalet innebär att Malte Månson utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla DAF-lastbilar.

Läs mer...

Vimek och Nisula Forest inleder nytt samarbete

18 dec 2019

Vimek lyssnade på sina användare och erbjuder från och med nu det hjulmatade skördaraggregatet Nisula 325H från Nisula Forest Oy som tillval på skördaren VIMEK 404 SE och kombimaskinen VIMEK 404 DUO, vid sidan av det välbeprövade standardaggregatet från Keto Harvester Oy.

Läs mer...

Asfaltsfräsar från Bomag har ett unikt dammskydd, som reducerar mängden farligt kvartsdamm vid fräsning med 80 procent. På bilden fräsen BM2000 med fräsbredd på två meter. (Foto: Mats Thorner)

Unik teknik minskar farligt damm vid asfaltsfräsning

09 dec 2019

Asfaltsfräsar från tyska Bomag använder unik teknik för att fånga upp farligt kvartsdamm vid fräsning. Genom att jonisera det finkorniga och farliga dammet, klumpar det ihop sig och riskerna för personal och kringboende minskar.

Läs mer...

Engcon har fått nog – lanserar världsomfattande säkerhetskampanjen ”Dig Smart. Dig Safe” och efterlyser nollvision i kampen mot arbetsplatsolyckor

09 dec 2019

Fakta på bordet är att antalet arbetsplatsolyckor som sker i samband med grävmaskiner är nedslående läsning. Olyckssiffrorna är för höga. I värsta fall är utfallet dödligt. Engcon vill leda grävbranschen mot en nollvision – med smart teknik på alla grävmaskiner. Engcon kallar kampanjen ”Dig Smart. Dig Safe” och den är en del i initiativet ”Non Accident Generation”.

Läs mer...

Magnus G Karlsson, interims-VD för MAN Truck & Bus i Skandinavien  

Niels-Jörgen Toft Jensen lämnar posten som VD för MAN Truck & Bus i Skandinavien

09 dec 2019

MAN Truck & Bus meddelar att Niels-Jörgen Toft Jensen, VD för MAN Truck & Bus i Danmark, Norge och Sverige, efter en gemensam överenskommelse har valt att lämna sin befattning.

Läs mer...

Nya Forester e-Boxer får toppbetyg i Euro NCAP

09 dec 2019

- Subaru belönas med fem stjärnor för åttonde gången i rad. - Forester nådde klassens högsta betyg någonsin för barnsäkerhet. Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar. Nu är målet är nått med ännu en modell – helt nya Forester e-Boxer. I fjolårets Euro NCAP-test utsågs Subaru XV och Impreza som säkrast i sina respektive klasser.

Läs mer...

Kraftig 18V kolborstfri gängstångskap med extra kraft

09 dec 2019

Makitas nya DSC121ZKX1 är ett verktyg med hög kapacitet som klipper 8-12 mm rostfritt stål. DSC121ZKX1 är snabb och tyst med en driftstid upp till 500 klipp per laddning (5,0Ah batteri) Maskinen levereras med M8-, M10-och M12-blad som standard tillbehör.

Läs mer...

Synergy Group och Steelwrist skriver distributionsavtal för Nya Zeeland

04 dec 2019

Synergy Group har skrivit distributionsavtal med Steelwrist för den nyzeeländska marknaden, för försäljning och support av Steelwrists produkter i hela landet.

Läs mer...

DB Schenker startar nytt i åtta länder

03 dec 2019

Regionen fungerar som ett nav och en ekonomisk bro mellan Asien och Europa. – Dessa länder erbjuder enorma möjligheter som vi vill integrera i vårt globala nätverk. Genom vår lokala närvaro kan vi ge våra kunder ett världsomspännande nätverk, säger Jochen Thewes, CEO på DB Schenker.

Läs mer...

Möt finanspolitikens rockstjärna - Anders Borg talar på ME:s Stora Infradag 2020    

03 dec 2019

Han har av många kallats finanspolitikens rockstjärna för sina insatser under finanskrisen efter Lehman Brothers krasch 2008, andra har skällt honom för okänslig teknokrat. Hästsvansen, tillsammans med en ring i örat gjorde honom populär bland pressfotograferna. Säkert är att Anders Borg, moderat finansminister 2006-2014, är en person som många har åsikter om. Fredagen den 31 januari finns han med på bransch- och arbetsgivareförbundet ME:s Stora Infradag 2020.

Läs mer...

Caterpillars nya bandschaktare Cat D5.

Caterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur

03 dec 2019

Cat D5 är den andra modellen i Caterpillars nya bandschaktarserie efter Cat D6. Maskinen bygger på modern teknologi, ersätter välkända Cat D6N och har en plusmeny med tekniska funktioner. I samband med lanseringen renodlar även Caterpillar modellbenämningarna. Alla storleksklasser får en egen beteckning och bokstavsändelser som N, K, eller T tas bort.

Läs mer...

Ströman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i Sverige

03 dec 2019

Från 1 december 2019 är Ströman generalagent för Johnston och Beam i Sverige, och tar ett helhetsansvar för sopmaskiner inom Bucherkoncernen. Ströman blir därmed Sveriges största leverantör av sugande sopmaskiner.

Läs mer...

Suvanto Trucks blir återförsäljare för ett av Europas största lastbilsmärken DAF Trucks

29 nov 2019

Suvanto Trucks Oy har ingått ett avtal med Nordic Truckcenter om försäljning av nya lastbilar av märket DAF. Suvanto Trucks har som mål att öka marknadsandelen för DAF-fordon i Sverige och Finland.

Läs mer...

Visa alla nyheter