Branschnyheter

Alla stora satsar på Skogsmaskindagarna!

14 nov 2019

Sveriges skogsmässa nästa år, Skogsmaskindagarna i Karlskoga den 15-16 maj, kan redan nu presentera en imponerande uppslutning av utställare. Alla stora skogsmaskintillverkare kommer att vara på plats. Mässan som genomförs för fjärde gången är numera en riksmässa av klass.

Läs mer...

Professor Pieter van Vollenhoven, medlem av den nederländska kungafamiljen, genomförde den officiella öppningen av det nya DAF-museet fredagen den 8 november.

Nyöppning av DAF Museum

14 nov 2019

Med stort allmänintresse och i närvaro av nästan alla museets 160 volontärer öppnades det nyrenoverade DAF-museet i Eindhoven officiellt av professor Pieter van Vollenhoven. Herr van Vollenhoven är en medlem av den nederländska kungafamiljen, som alltid har haft speciella band till DAF.

Läs mer...

Kranlyft Group expanderar ytterligare med Magni i England  

14 nov 2019

Från den 1:a November 2019 är Kranlyft UK den exklusiva återförsäljaren av Magni Telescopic Handlers produkter för södra England. Kontraktet följer utnämningen i april 2019 av AB Kranlyft som exklusiv distributör för Magni’s produkter på den svenska marknaden. Alla försäljningsaktiviteter för nya modeller och eftermarknad med service hanteras framöver således av Kranlyft Group i både Sverige och södra England.

Läs mer...

FH16-klubbens årsmöte lockade många

14 nov 2019

FH16-klubbens årsmöte lockade 145 deltagare. Nästan lika många som det tidigare rekordet. - Det stora intresset för klubben från medlemmar och företag visar att det finns ett mervärde med ett medlemskap, säger FH16-klubbens omvalde ordförande Boije Ovebrink.

Läs mer...

Bomags teknik lockar vägbyggare – fräs-demo i Skåne, i november

06 nov 2019

Svenska vägbyggares intresse för asfaltsfräsar från Bomag är mycket stort. Nu ordnar Söderberg & Haak en demonstration i Skåne, i november.

Läs mer...

”Yes” för Jess Schakt AB om Komatsulastaren

06 nov 2019

När Jess Schakt AB i Bålsta investerade i ny hjullastare förra året, så valde de en Komatsu WA380-8 på strax under 20 ton. Efter ett drygt år, i 5-skiftsdrift, på gipsfabriken i Bålsta, är ägarna och förarna jättenöjda.

Läs mer...

Den unika Doosan DX10 Blue Edition som under november auktioneras ut till förmån för Mustaschkampen 2019

Maskinia stöttar kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom, auktionerar ut grävmaskin till förmån för Mustaschkampen 2019!

31 okt 2019

Maskinias sociala engagemang fortsätter! Tillsammans med leverantörer och samarbetspartnern Klaravik, deltar man nu i kampen mot prostatacancer genom att auktionera ut en Doosan DX10z, där hela det vinnande budet går oavkortat till Prostatacancerförbundets insamling Mustaschkampen 2019.

Läs mer...

YstaMaskiner har åter större diagonalplogar i sitt sortiment

31 okt 2019

Följande storlekar finns 3,2 m 3,7 m och 4,0 m.

Läs mer...

Från vänster; Phil Moon (marknadschef, DAF Trucks), Paul Cook (Fleet Parts Sales Manager, DAF Trucks), James Stewart (Fleet Sales Director, DAF Trucks) och Steve Evans (Senior Business Manager, PACCAR Finansiell).

DAF LF vinner “Truck of the Year 2019” i Storbritannien

29 okt 2019

För tredje året i rad har DAF LF-serien utsetts till Truck of the Year vid årliga Commercial Fleet Awards i Storbritannien. Dessutom tilldelades ” Manufacturer of the Year 2019” till DAF Trucks. DAF grep därmed de två viktigaste lastbilsrelaterade priserna vid 2019 års prisutdelning. Priserna delades ut som ett resultat av en omröstning bland tidningen Commercial Fleets läsare som inkluderar yrkesverksamma från hela Storbritanniens transportsektor.

Läs mer...

”Mr Bomag” är tillbaka. Stefan Åkerström gör comeback.

29 okt 2019

För omkring 20 år sedan hade Stefan Åkerström smeknamnet ”Mr Bomag”. Nu är det dags igen! Stefan är i full gång med att bidra till Bomags nya offensiv i Sverige och kan åter igen ta på sig Bomag-namnet.

Läs mer...

Utbyggnationen av Rototilts fabriken går nu in i fas II

23 okt 2019

Rototilt har mer än fördubblat omsättningen på fem år och ser fortsatt stark tillväxt. Efterfrågan på grävmaskiner med smarta funktioner, etablering av dotterbolag i Frankrike, OEM-satsningar som börjar bära frukt och ett stort intresse för företagets produkter samt snabbt ökande försäljning på exportmarknaderna ligger till grund för utbyggnaden. Ambitionen är att den nya byggnaden ska stå klar under våren 2020 att den ska driftsättas hösten 2020.

Läs mer...

Merlo 34.9

Fyra modeller av Merlo Allfixare

23 okt 2019

Merlos succé med kompakta teleskoplastare som med omfattande redskapsprogram utvecklats till redskapsbärare, växer. Nu finns fyra modeller under begreppet Allfixare.

Läs mer...

För andra gången på tre år har första spadtaget just tagits till en ny Scantruck-byggnation i Rosersberg.

Scantruck bygger nytt vid Stockholm – igen

23 okt 2019

1250 kvadratmeter Begagnat-Center på väg vid det svenska huvudkvarteret i Rosersberg

Läs mer...

Fler maskinförare behövs: Ahlsell och ME i nationellt samarbete  

23 okt 2019

Ahlsellkoncernen och bransch- och arbetsgivarförbundet ME, Maskinentreprenörerna, har inlett ett nationellt samarbete med det långsiktiga målet är att få fler ungdomar att söka till ME-Skolans maskinförarutbildningar.

Läs mer...

Tekniken i Snapchat och Pokemon Go har nu kommit till skogen. Med appen Arboreal Skog kan skogsägaren mäta skogen digitalt med AR-teknik  

Världens första kompletta skogliga mätverktyg

23 okt 2019

För snart ett år sedan släppte Arboreal världens första app som mäter trädens höjd med AR-teknik. Verktyget har laddats ner över 15000 gånger och används över hela världen. Nu har företaget skapat ett komplett mätverktyg – Arboreal Skog, som kan mäta allt i skogen. Nu kan skogsmänniskor lämna alla manuella verktyg hemma.

Läs mer...

HBA presenterar Lazer Lamps första arbetsljusramp!

17 okt 2019

Rampen bygger på Lazers populära Linear-serie och har en karaktäristisk, aerodynamisk design. Formatet utmanar traditionella ljuslösningar och arbetsljuset är lättplacerat. Ljuset levereras med monterad DT-kontakt vilket förenklar vid installation, underhåll och service.

Läs mer...

Fredheim Maskin ”Oktoberdagar” – Live demo

17 okt 2019

Även i år expanderar oktoberdagarna med fler maskiner, fler produktnyheter samt kurser och seminarier alla dagar. Över 50 kross och sorteringsverk visas med en totalvikt på över 2 000 ton och ett stort antal av dessa visas i drift.... Oktoberdagarna firar 10 år och Fredheim maskin AS firar 15 år.....

Läs mer...

Fredrik Holmquist, VD Maskinia, tillsammans med Michael Sjögren, ägare av WTP Maskin AB.

Maskinias expansion fortsätter med ny återförsäljare i Värmland

14 okt 2019

Maskinia, den svenska generalagenten för Doosan, Case och Bergmann, jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i takt med att företaget ökar sina marknadsandelar. Nu presenterar man sin nya återförsäljare i Värmland, WTP Maskin AB, och därmed finns en komplett försäljnings- och servicetäckning i Sverige.

Läs mer...

Vreten produkter nu i full produktion

10 okt 2019

Bala Agri AB har nu startat fullskalig produktion på Vreten skogsvagnar i sin fabrik i Nossebro. Fabriken är en modern produktionsanläggning på 7000m² med kapning, skärande bearbetning, plåtbearbetning, svetsning, ytbehandling och montering.

Läs mer...

Klas Vangen

Hüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i Karlstad

10 okt 2019

När AB Hüllert Maskin och Merlo satsar på Värmland, så gör man det med en specialinriktad säljare av maskiner för materialhantering och teleskoptruckar. Klas Vangen har tillträtt tjänsten som säljare i Karlstad.

Läs mer...

Visa alla nyheter