Årets STÖRSTA borrigg såld till Ahlqvists Brunnsborrning!

Casagrande C16XP

Årets STÖRSTA borrigg såld till Ahlqvists Brunnsborrning!

09 februari 2017

Ahlqvists Brunnsborrning AB med bröderna Fredrik Ahlqvist och Andreas Backhammar i spetsen, expanderar både geografiskt och verksamhetsmässigt.

”Avancerad tung grundläggning är inget nytt för oss och vi är idag verksamma i flera större projekt. Vi har sett att marknaden i Sverige hungrar efter större maskiner som är byggda från grunden för att borra med. Vi ser även ett ökat behov på större energiprojekt med djupa rördrivningar och vi kan nu erbjuda våra energiborrarkolleger styrkan att klara av just sådana projekt. Vi har därför valt att stärka vår verksamhet med en Casagrande C16XP.” säger Fredrik Ahlqvist som tillsammans med sin fru Helene drivit Ahlqvist Brunnsborrning AB i 7 år.

GRUSE, som firar femårsjubileum nu i dagarna har haft agenturen för Casagrande och Hütte borriggar i Sverige sedan hösten 2012. "Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Ahlqvists få nyintroducera de stora Casagranderiggarna på den Svenska marknaden" säger Stefan Nygren, VD på GRUSE.

 

Casagrande C16XP är en radiostyrd, runtomsvängande borrigg med 16 meters slaglängd. Maskinen är speciellt framtagen med tanke på grundläggning och drivning av rör i stora dimensioner.

Som de flesta runtomsvängande maskiner kan C16 borra i vinkel bakåt över maskinen, men i Ahlqvists ”specialversion” kan man dessutom borra med upp till 8 graders lutning åt sidan. Detta i kombination med en rotation som har ett vridmoment på upp till 55.000 Nm ger en kraftfull och flexibel borrigg för de stora jobben.

”Det finns många som tillverkar och säljer stora maskiner, men vi valde Casagrande C16XP för att det är en robust och smidig borrmaskin designad för just grova dimensioner och djupa rördrivningar med stor precision.

Ett stort arbetsmiljöproblem på borrplatser runtom i Sverige idag är att man ofta försöker resa in långa borrstål och rörelement vertikalt i borrmaskinerna. Casagrande C16XP har en utsvängbar rotation som kan vridas 180 grader från sida till sida vilket gör att man minimerar arbetsmiljöriskerna för borrarna, 3:e man och andra yrkesgrupper i dess närhet.

Maskinen har även den högsta miljöklassningen man kan ha och klarar med lätthet de höga miljökraven i storstadsregionerna” Säger Andreas Backhammar, VD på Ahlqvists Brunnsborrning AB. ”Vi har redan jobb inbokade för maskinen och vi ser verkligen fram emot leveransen nu i vår”

 

Visa alla nyheter