500 DAF XF-lastbilar till Girteka Logistics  

500 DAF XF-lastbilar till Girteka Logistics  

14 juni 2018

Det ledande europeiska transportföretaget Girteka Logistics har beställt 500 DAF XF-lastbilar till sin internationella FTL-verksamhet. "På grund av den utmärkta tillförlitligheten, säkerheten och bränsleekonomin beslutade vi att utöka vår växande flotta med 500 XF-lastbilar. De flesta kommer att tas i drift mellan juli och oktober 2018", kommenterade Mindaugas Raila, ordförande för Girteka logistik. "De nya DAF-lastbilarna ingår i vår plan för att ytterligare utöka vår verksamhet i hela Europa."

 

Sedan företaget startade i mitten av 1990-talet har Girteka Logistics, med dess huvudkontor i Vilnius Litauen, utvecklats till ett ledande europeiskt transportföretag, specialiserat på internationella transporter med fullastad lastbil (FTL). Girteka Logistics moderna flotta består av över 4 400 lastbilar och 4 700 släpvagnar. Girteka Logistics har fler än 9 000 skickliga förare.

Beslut baserade på marknadsundersökningar

"Vårt beslut att välja årets lastbil 2018 DAF XF är ett resultat av omfattande marknadsundersökningar", tillade Mindaugas Raila. "För att behålla vår position som en av de bästa transportörerna behöver vi en förstklassig produkt, som ger en minimal driftkostnad, bland annat genom lägre bränsleförbrukning. Dessutom bryr sig Girteka Logistics om miljön. DAF överträffade våra förväntningar eftersom den erbjuder låga CO2-utsläpp, tack vare introduktionen av den nya XF, som sätter en ny standard för bränsleeffektivitet. Samtidigt ville vi ge den allra bästa komforten till våra förare och därför valde vi de lyxiga versionerna XF Space Cab och Super Space Cab.

 Maximal bränsleeffektivitet

De 500 DAF XF Girteka Logistics-lastbilarna är utrustade med 12,9 liter PACCAR MX-13-motorer (365 kW/480 hk, 2 500 Nm vid endast 900 varv/min) och den nya automatiska TraXon-växellådan. Lastbilarna har de senaste teknikerna inbyggda, till exempel förutseende farthållare, förutseende växling, system för varning vid filbyte, AEBS och varning för kollision framifrån. DAF:s förarassistans hjälper föraren att uppnå bästa möjliga bränsleeffektivitet, ihop med DAF:s avancerade Eco Roll. För att uppnå maximal drifttid har Girteka Logistics valt serviceintervaller på inte mindre än 200 000 kilometer.

Starkt erkännande för DAF:s lastbilar

"Det faktum att ett ledande transportföretag som Girteka Logistics väljer nya DAF XF – International Truck of the Year 2018 – är ett starkt erkännande av lastbilarnas kvalitet, tillförlitlighet, effektivitet och förarkomfort", tillägger Preston Feight, VD för DAF Trucks. "Det är dessutom ett utmärkt erkännande av vårt stora nätverk av återförsäljare över hela Europa."

Visa alla nyheter