Autokaross i Floby erhåller prestigefylld Ford-certifiering

Autokaross i Floby erhåller prestigefylld Ford-certifiering

07 september 2018

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Först ut i Sverige att klara Fords högt ställda kvalitetskrav av påbyggnationer och monteringsprocesser är Autokaross i Floby. Därmed är företaget nu godkända för monteringar av Ford Transit Chassi med flak och volymskåp med bakgavellyft.

Autokaross i Floby är ett anrikt företag som i år firar 100 år. Verksamheten startade i Floby 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början av 30-talet tillverka hytter och flak till dåtidens bussar och lastbilar.

Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseripåbyggnader och utvecklades till att omfatta allt från flak, hytter och timmerbilar till brandbilar.

Kvaliteten och säkerheten i produkterna var precis som idag mycket hög och ”Floby-hytten” blev ett välkänt begrepp under 50- och 60-talet.

Idag är Autokaross i Floby AB marknadens ledande leverantör av påbyggnader för lätta transportbilar. Verksamheten har sin bas i Floby med försäljning, administration, produktion och produktutveckling.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Autokaross som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland, varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen. Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

- Det känns oerhört bra att Autokaross i Floby blir de första i Sverige med en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter och byggnationer, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige

Visa alla nyheter