Bergmann dumprar växlar upp och väljer Maskinia som ny generalagent

Fredrik Holmquist, VD Maskinia, skakar hand med Hans-Hermann Bergmann, VD Bergmann, efter avtalad generalagentur i Sverige. Dumper i bakgrunden är 3012 3-sidig tipp, med 12 tons lastkapacitet.

Bergmann dumprar växlar upp och väljer Maskinia som ny generalagent

03 december 2018

Marknaden för dumprar i Sverige är under förändring och Bergmann har ett unikt brett sortiment som passar de nya förutsättningarna på marknaden mycket väl. Maskinia har under en tid analyserat marknaden och när Bergmann tog kontakt blev det ett enkelt val framför andra tillverkare.

Maskinia är sedan 1990 generalagent för Doosan, sedan har Case Construction Equipment och Atlas Copco tillkommit. Från om med årsskiftet 2018/2019 blir Maskinia även generalagent för Bergmann dumprar i Sverige. Maskinia är sedan tidigare starka på marknaden avseende grävmaskiner och hjullastare i Sverige och har under de senaste sju åren vuxit kraftigt med ökade marknadsandelar som följd. Med Bergmann som leverantör kommer Maskinia kunna erbjuda ett sortiment från 3-25 ton för att komplettera de större dumprarna från Doosan.


- Marknaden för den här typen av ”små dumprar” växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia


Bergmann har tillverkat dumprar i 55 år och det är maskiner med mycket hög kvalitet och prestanda. Dumprarna är ledande i produktivitet och har flertalet smarta lösningar så som tippfunktioner, vändbar förarplats, säkerhet och miljö mm. Bergmann erbjuder kunderna en ledande totalekonomi avseende inköp, driftkostnader och andrahandsvärde. Företaget är ett familjeföretag och all tillverkning sker i Tyskland. De har flera affärsområden och är bl.a. leverantör till Porsche, Mercedes AMG och Audi.


-Vi är glada att nu har avtalat ett samarbete med Maskinia som ny generalagent i Sverige och kommer satsa tillsammans för att ta hand om våra kunder och växa Bergmann i Sverige, säger Hans-Hermann Bergmann.


Maskinia tar nu över ansvaret för eftermarknaden, det vill säga service och reservdelar. Den första åtgärden blir att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann kommer besöka alla befintliga svenska kunder för att säkerställa maximal produktivitet och framtida kondition hos dumprarna.


De första maskinerna beräknas anlända Maskinias anläggningar i början på 2019 och den stora premiären är satt till Maskiniadagarna 2019 i Linköping 8-9 februari och sedan fortsätter lanseringen på följande orter under tidiga våren: Stockholm, Göteborg och Staffanstorp.

Visa alla nyheter