Caterpillar sätter en helt ny standard för förarmiljöer

Caterpillar sätter en helt ny standard för förarmiljöer

31 maj 2018

Ökad rymlighet, större glasrutor, bredare säte, 10-tums pekskärm, multifunktionshjul, reglage framför handen och 360-graders birdview-kamera. Det är några exempel när Caterpillar sätter en ny marknadsstandard för förarhytter i grävmaskiner.

I utvecklingen av den nya generationens grävmaskiner har Caterpillars konstruktörer och designers arbetat hårt med förarens arbetsmiljö. Resultatet är att hytten är bättre än någonsin och ergonomin är klassledande.

Att förarmiljöns utformning är viktig råder det inget tvivel om. Hytten är förarens arbetsplats och att trivas i den är avgörande för förarens välmående. Det håller tröttheten borta, ger en hög säkerhet och produktivitet.


I Caterpillars nya grävmaskiner finns flera nyheter i hytten:
Bekväm förarstol. I grävmaskinen sitter man kungligt. Det nya standardsätet är brett och justerbart. Deluxe-hyttpaketet inkluderar ett uppvärmt luftfjädrat säte. Premium-sätet kan både värmas upp och kylas ned.
Högupplöst pekskärm. Som standard levereras alla nya maskiner med en skarp och högupplöst 10-tumsskärm med touchfunktion. Via skärmen nås alla funktioner och inställningar men även hjälpavsnitt.
Reglage längst fram. Alla reglage har placerats framför handen. Det gör det enklare att komma åt och handrörelserna blir naturliga. En helt ny jog dial förenklar vardagen och maskinens elstyrda joysticks går lätt att konfigurera med förarunika inställningar.
Hyttens storlek. Den ljudisolerade hytten har blivit rymligare än tidigare och fått större vindrutor. Det gör att sikten blir bättre och miljön luftigare. Man mår helt enkelt bättre på sin arbetsplats.
Tydlig översikt. Tack vare de större glaspartierna i hytten ser föraren bättre omkring och med 360-graders birdview-kameran skapas en bild uppifrån så man ser allt som händer runtom hela maskinen.
Tystare miljö. Förutom hyttens ljudisolering gör maskinens tre Smart Mode-lägen som bland annat styr motorns varvtal, tomgång och hydraulik att förarmiljön blir lugnare och tystare.
Start av maskinen. Grävmaskinen startas med en knapp och en unik förarkod. Det höjer både säkerheten och aktiverar de förarunika inställningarna. Koden kan läggas in manuellt, via en Bluetooth-enhet eller app i telefonen.
Kontroller på marknivå. De dagliga underhållskontrollerna har blivit enklare än någonsin. Allt nås från marknivå. Om man behöver klättra upp på maskinen är stegen och plattformen halkskyddade med räcken nära bredvid.

 

Fler bekvämlighetsfunktioner:
•Integrerad Bluetooth-radio.
•USB-portar för laddning och telefonanslutningsmöjligheter.
•12-voltsuttag.
•AUX-port.
•Förvaringsutrymmen bakom sätet, över huvudet och i konsolerna.
•Mugg- och flaskhållare.

Visa alla nyheter