DAF lanserar den första CF Electric

DAF lanserar den första CF Electric

17 maj 2018

Tillsammans med VDL Groep kommer DAF Trucks under 2018 att släppa den första serien av CF el-fordon i drift hos några av deras största kunder. Fordonen består av toppmoderna VDL E-Power Technology för noll utsläpp och extremt låg ljudnivå. Testbilarna tillverkas av DAF och elinstallationen slutförs av VDL Groep.

 

"DAF har en stark historia av att utveckla innovativa lösningar för att möta våra kunders utvecklingsbehov och vi kommer att fortsätta att erbjuda ett komplett utbud av produkter för att säkerställa våra kunders framgångar", Preston Feight, DAF Trucks President. "DAF var bland de första tillverkarna att introducera en hybrid el-lastbil i Europa och har fortsatt att utveckla hybrid- och elmotorer. Fler städer kommer att kräva nollutsläpp och införa fler bullrestriktioner och DAF kommer att se till att våra kunder har de optimala lösningarna för deras framgång".

VDL Groep: ledare inom kommersiell fordons elektrifiering

För CF Electric samarbetar DAF med VDL Groep, som också är baserad i Eindhoven, Nederländerna. VDL är ett tekniskt ledande företag med stor erfarenhet av elektrifiering av kommersiella fordon, särskilt inom kollektivtrafikbussar. "VDL har visat sig vara ledande inom el-bussar för kollektivtrafik och har redan levererat hundratals el-bussar till kollektivtrafikföretag över hela Europa", säger Willem van der Leegte, VDL Groep President. "Vårt samarbete med DAF är en spännande utveckling och utgör en enorm möjlighet för två Eindhoven-baserade teknikföretag att leda den elektriska kommersiella fordonsmarkanden."

Nollutsläpp i stadskörning

CF Electric är en 4x2 dragbil som är utvecklad för upp till 40 ton distributionsapplikationer i närdistribution där enkel- eller dubbelaxel semitrailers är standard. Lastbilen är baserad på DAFs CF (International Truck of the Year 2018) och använder VDLs avancerade E-Power Technology för full elektrisk drift. Centrum för det intelligenta drivaggregatet är en 210 kW elmotor, som drivs med Litiumbatterier med en strömkapacitet på 170 kWh. CF Electric har en räckvidd på cirka 100 kilometer. Snabbladdning av batterierna kan utföras på 30 minuter och laddas fullt på så lite som 1 ½ timme.

Visa alla nyheter