DAF växer snabbast i Sverige

DAF XF 530 FAN, Fjärrbil 25,25 m

DAF växer snabbast i Sverige

07 januari 2018

Ökade med nästan 30 procent, DAF är med marginal det snabbast växande märket i Sverige inom tunga lastbilar. Under 2017 ökade antalet sålda lastbilar med hela 28,4 procent och omsättningen stiger med lika stor marginal – från 300 till över 400 miljoner kronor.

 

I Sverige registrerades förra året 6 196 tunga lastbilar, det vill säga med en vikt på minst 16 ton. Det är en total ökning på 4,8%. Tungviktarna Scania och Volvo dominerar fortfarande, men mest anmärkningsvärd är DAFs frammarsch.

– Vår ökning är nästan tio procent större än tvåan på listan. Och framgångarna innebär även att vi ökar vår totala marknadsandel på både den svenska och den nordiska marknaden, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

DAF är idag Europas största lastbilstillverkare inom flera segment, bland annat dragbilar, och Skandinavien är ett prioriterat område för att nå en marknadsandel på 20 procent i Europa. Nordic Truckcenter, som är DAFs representant i Sverige, Norge och Finland, fördubblade sin omsättning 2014 till 2016 och utvecklingen har alltså fortsatt under 2017.

– Våra holländska ägare Royal A-ware-koncernen har gjort stora investeringar i både anläggningar och utvecklingen av DAFs lastbilar – bland annat utsågs våra nya XF- och CF-serier till International Truck of the Year 2018. Och det är förstås jätteroligt att detta också avspeglar sig i vår försäljning, säger Mattias Nilsson.

För mer information, kontakta

Mattias Nilsson, 070-742 28 71, Mattias.Nilsson@nordictruckcenter.se

Läs mer på www.nordictruckcenter.com

Visa alla nyheter