Eldriven Mercedes-lastbil rullar ut hos kunder

Eldriven Mercedes-lastbil rullar ut hos kunder

05 mars 2018

2016 visade Mercedes-Benz världens första eldrivna tunga lastbil. Mindre än två år senare rullar de första exemplaren av eActros ut på fullskaliga tester hos kunder i Tyskland och Schweiz. Om några år kommer de eldrivna lastbilarna i det ordinarie modellprogrammet.

Efter att Mercedes 2016 visade sin eldrivna konceptlastbil för stadsdistribution, har intresset varit mycket stort både från allmänhet, politiker och kunder. Resultat blev att Daimler på rekordtid tagit fram en fullt fungerande el-driven lastbil och de första tio exemplaren kommer inom kort att lämnas över till kunder för fullskaliga fält-tester.


– Nu ska vi jobba med våra kunder för att utveckla eActros så att den verkligen blir ett realistiskt alternativ för hårt vardagsjobb, säger Martin Daum som är chef för lastbilar i Daimlers ledning.
Fokus kommer att vara på innerstadstransporter. Där är de räckvidder som krävs väl inom ramen för vad Mercedes-Benz eActros har kapacitet för. Det är också i dessa miljöer som minskade lokala utsläpp och minskat buller står högst på önskelistan.


– Att ”höra” tystnaden från en eldriven personbil är en sak. Men när man står vid en tung lastbil som är helt tyst slås man av hur vana vi är vid att det låter mycket. Det är en egendomlig och häftig känsla när den rullar iväg utan ett ljud. Det säger Martin Hink som är chef för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige och Danmark.
– Tysta el-lastbilar gör också att det kan bli möjligt med distributionskörning i städerna nattetid. Det gör att vi kan få mindre trängsel i städerna på dagarna, säger Bengt-Ove Andersson, som är försäljningschef på Mercedes-Benz Sverige AB.

Visa alla nyheter