En lika het som miljövänlig metod för ogräsbekämpning och rengöring

Ogräsbekämpning med Heatweed®--metoden är dokumenterat ekonomisk, effektiv och flexibel.

En lika het som miljövänlig metod för ogräsbekämpning och rengöring

21 april 2017

Att bekämpa ogräs med hetvatten är en både miljövänlig och effektiv metod. I en gemensam monter På årets MaskinExpo presenterar WilleCenter i Stockholm, Boström Maskin och Miljömaskiner ogräsmaskinen Heatweed Mid 22/8. Maskinen ger vatten med mycket hög och stabil temperatur, vilket ger snabbare torktid samt lägre vatten- och energiförbrukning än användning av varmvattentvätt.

Heatweed Mid 22/8 är en ogräsmaskin särskilt utvecklad för kommuner, entreprenörer, bostadsrättsföreningar och kyrkogårdar. Maskinen är avsedd för behandling av medelstora områden.

Som standard levereras maskinen med två olika ogräslansar, en lans till rengöring och en vattentank på 500 liter. Maskinen flyttas enkelt med pallgafflar och placeras lämpligen på lastbilsflak eller släp.

– Heatweed Mid 22/8 har mycket låg ljudnivå, ger låga utsläpp av avgaser och har låg vattenförbrukning. Maskinen är lätt att använda, driftsäker och väderbeständig. Den är snabb och enkel att starta och är försedd med automatisk temperaturstyrning, berättar Michael Bergström på WilleCenter i Stockholm.

Maskinen är särskilt utvecklad som ogräsmaskin, men passar även mycket bra till rengöring av fasader, bänkar, skyltar och gravstenar. Den extremt höga värmen löser enklare upp alger, smuts och olja. Heatweed Mid 22/8 är i grunden både en ogräsmaskin och en högtryckstvätt med hetvatten.

– Den innovativa och miljövänliga Heatweed®-metoden är väl dokumenterad, beprövad och säker. Metoden uppnår systemisk effekt på rötterna till växten så att färre behandlingar behövs, förklarar Michael Bergström.

Jämfört med andra kemikaliefria lösningar uppges Heatweed®-metoden ge dokumenterat bäst resultat på ogräset, längst återväxttid och mest lönsam drift.

För mer information, kontakta:
Michael Bergström
WilleCenter i Stockholm AB
Tel 08-795 90 65, 070-879 43 27
michael@willecenter.se
www.willecenter.se

Visa alla nyheter