Engelsk vågtillverkare etablerar sig i Skandinavien

Michael Hofverhagen

Engelsk vågtillverkare etablerar sig i Skandinavien

05 februari 2019

Vehicle Weighing Solutions Ltd (VWS) har öppnat kontor i Sverige för att markera sin expansion in på den Skandinaviska marknaden.

VWS designar, tillverkar, installerar och servar en brett sortiment av lösningar för vägning inom ett stort antal arbetsområden över hela världen. VWS är erkända som marknadsledande i Storbritannien gällande fordonsvågar på chassi, utrustning för kärlvägning samt axelvägning med överlastskydd. 

Michael Hofverhagen, Director of Operations, som kommer att ansvara för etableringen av VWS Applied Weighing nya verksamhet i Skandinavien har över 30 års erfarenhet inom avfallsbranschen. I första hand specialiserad på renhållningsfordon med en bakgrund från GeesinkNorba samt Joab, men även erfarenhet från lastvagnssidan och Volvo. 

Michael, som från början är utbildad maskiningenjör, uttrycker sig: “Det finns definitivt plats för ett ny leverantör av ett pålitligt och noggrant vågsystem här i Skandinavien. VWS produkter är utvecklade, testade och sålda med stor framgång på Europas absolut tuffaste marknad. Det har redan visats stort intresse, för våra produkter, från Skandinaviska kunder i samband med mässan på IFAT 2018 och RenoNorden i Danmark har redan investerat i vårt system, så framtidsutsikterna ser mycket goda ut. Jag ser verkligen fram emot att få presentera vårt produktsortiment på mässan “Transport 2019” i Herning i Danmark nu i mars månad”. 

Initialt kommer Michael att fokusera på Danmark och Norge, då det är i dessa länder som det finns lite större upphandlingar under det närmaste året. Dessutom så är det i dessa länder som de större mässorna är under 2019. Därefter går man raskt vidare med Sverige och Finland. 

VWS producerar och installerar långt över 1 000 vågsystem för sopbilsaggregat varje år och samarbetar tätt med ledande tillverkare såsom Geesink Norba, NTM, Dennis Eagle, Hillend Engineering (Farid Heil) och Faun-Zoller gruppen. Bland de större globala kunderna finns företag som Suez, Veolia och Remondis. 

Julian Glasspole, Verkställande Direktör, VWS: “Vi är förtjusta över att vara närvarande i Sverige och jag ser verkligen fram mot att få arbeta mer med Skandinaviska kunder. För oss är det här en naturlig utveckling då vi redan idag har goda kunskapar om hur marknaden ser ut i norra Europa.”

 

Visa alla nyheter