Enskede Bilexpress blir en del av OnRoad

Enskede Bilexpress blir en del av OnRoad

09 januari 2018

Den 1 februari 2018 blir Enskede Bilexpress delägare i inrikesnätverket OnRoad med ansvar för Stockholm och Uppland. Ett delägarskap som innebär starkare distributionsvägar genom hela Sverige.

Enskede Bilexpress är Stockholms främsta transportföretag som bildades när mindre åkerier gick samman 1962 för att tillsammans starta upp ett mer kvalitativt och effektivt transportföretag i Stockholm. Genom att nu bli en del av inrikesnätverket OnRoad tar vi ett naturligt steg ut i hela Sverige genom att säkerställa de bästa tänkbara distributionsvägarna tillsammans med våra Onroad partners. Detta innebär större flexibilitet, säkrare leveranser och tydligare kommunikation, alltid med lokal förankring för våra kunder.
"Vår bedömning är att nuvarande distributionsvägar i Sverige behöver utmanas och få ett kvalitativt alternativ. I OnRoad ser vi ett nätverk där medlemmarna har samma värderingar som oss gällande kvalitet och precision. Så förutom att ta ansvar för distributionen i Stockholm/Mälardalen kan vi nu erbjuda våra kunder ett nationellt nätverk för samtliga transporter. Vi ser hoppfullt på den kommande utvecklingen."
- Owe Sjölund, delägare Enskede Bilexpress AB
Ett inrikesnätverk som knyter ihop Sverige
OnRoad är ett nätverk av lastbilscentraler och åkerier som knyter ihop Sverige till en helhet.
Med fem hubbar och 16 terminaler spridda på strategiska platser i Sverige samt linjebilar med fasta
avgångstider nås hela Sverige på ett mycket tillfredställande sätt. Delägarna och underleverantörer arbetar ien gemensam integrerad IT-plattform i och med det utnyttjas det lilla företagets flexibilitet med det storanätverkets samordningsmöjligheter.
"Vi är mycket glada att Enskede Bilexpress blir en del av OnRoad. Vi har följt Enskedes utveckling de senaste åren och är övertygade om att de blir ett starkt tillskott till nätverket och ägarstrukturen."
- Jan Alexandersson, VD OnRoad AB
Enskede Bilexpress AB
Enskede Bilexpress är Stockholms främsta transportföretag som sedan 1962 värnat om en fungerande åkarkultur och nöjda kunder. Med tjänster som distribution, fjärrtransporter, lager och terminalhantering samt spedition är Enskede Bilexpress en pålitlig samarbetspartner för transport- och logistiktjänster.
OnRoad AB
OnRoad är ett inrikesnätverk bestående av 14 medlemmar varav sju delägare. Medlemmarna består avlastbilscentraler och åkerier som tillsammans skapar bättre och smidigare distributionsvägar genom Sverige.
OnRoad bygger på att tillsammans med kunden skapa långsiktigt hållbara transportlösningar med hög kvalité, personliga kontakter och lokal närvaro.


För mer information och frågor
Enskede Bilexpress AB
Owe Sjölund Tel: 0761-199501
owe.sjolund@enskedebilexpress.se
OnRoad AB
Jan Alexandersson Tel: 070-3021311
jan.alexandersson@onroad.se

Visa alla nyheter