Etebra lanserar två nya modeller av dumpervagnar

Etebra lanserar två nya modeller av dumpervagnar

10 oktober 2016

För att ytterligare bredda sitt program av dumpervagnar introducerar Etebra Maskin & Vagn nu två nya modeller, Mellandumpern och Lättdumpern.

Varje modell är framtagen för att på bästa sätt passa olika kundgruppers specifika behov. Mellandumpern som är den verkligt nya modellen är designad för att framför allt passa till hjulgrävare och grävlastare men passar givetvis även bakom en traktor.

Den finns i fyra storlekar, 7, 8, 10 och 13 ton. Den kan klara att både tippa/sänka flaket och öppna/stänga schaktlämmen i bak på flaket med endast en hydraulslang.

Vagnarna kan även fås med en mekaniskt eller hydrauliskt öppningsbar baklucka som öppnar uppåt-framåt. Det är svensk kvalitetsplåt i botten, Hardox 450, i valfri tjocklek, 4, 6 eller 8 mm. Sidorna är av 6 mm plåt med en kraftig överliggare och med en slitplåt av Hardox längst ner mot botten. Den vridbara dragöglan är bultat mot dragstången och är ställbar i olika höjder. Genom att flytta fram axlarna kan kultrycket minskas till ca 700 kg.

För den som vill ha en kärra för lite lättare körning finns Lättdumpern, som har samma flakmått och lastkapacitet men med 6 mm klass 355 plåt i botten och 4 mm i sidorna.

Båda modellerna har fjädrande hjulaxlar med klätterfunktion vilket ger en lugn och stabil gång på vägen. För att ytterligare kundanpassa vagnarna finns ett stort utbud av extra utrustning. De två största storlekarna, 10 & 13 ton, av både Lättdumpern och Mellandumpern kan fås med spannmålsförhöjning vilket ger en volym av 13 resp. 15 m3.

Sedan tidigare säljer Etebra även en serie Tungdumprar, i storlekar 10 – 18 ton, för de riktigt tuffa tagen.

Visa alla nyheter