Försvarsmakten valde Merlo teleskoplastare

Försvarsmakten valde Merlo teleskoplastare

04 april 2016

Svenska Försvarsmakten har återigen valt Merlo teleskoplastare. Ett tiotal Merlo 72.10 levereras av AB Hüllert Maskin under 2016.

Förra gången Hüllert Maskin fick förtroendet att leverera teleskoplastare till försvaret var 2008, då 21 Merlo togs i bruk på förband och flygplatser runt landet.

Den här gången handlar beställningen om ett tiotal maskiner. Precis som förra gången gäller det modellen 72.10 med lyftkapacitet på 7200 kilo och lyfthöjd på 9,4 meter. Maskinen väger drygt 10 ton.

Maskinerna är militärgrönt lackerade och har även specialutrustats för sitt syfte. De har exempelvis entreprenaddäck för att klara terrängkörning och fästöglor för att kunna transporteras med flygplan av typ Herkules och C-17.

Maskinerna ingår som en viktig del i den organisation som svarar för arméns transportlogistik, både här hemma i Sverige och vid uppdrag utomlands.

Hüllert maskin vann upphandlingsförfarandet som lett fram till beställningen. Förutom själva maskinerna ingår utbildning, samt service- och reservdelsförsörjning i det åtagande som AB Hüllert Maskin har gentemot Försvarsmakten.

© Tidningen INSIKT

Länk till AB Hüllert Maskin

Visa alla nyheter