HSP Gripen har flyttat till Hudiksvall

HSP Gripen har flyttat till Hudiksvall

08 februari 2016

Den 1 mars flyttade HSP Gripen in i sin nya produktionsanläggning i Hudiksvall och har sedan dess bland mycket annat utrustat lokalen med ett helt nytt traverssystem, byggt ett renrum för hydraulik, installerat nya el, luft och gasledningar samt renoverat kontors och personalutrymmen.

– Sedan ett par månader sedan är vi i full igång i Hudiksvall. Vi effektiviserar produktionen löpande för att kunna tillgodose kundernas allt högre krav på leveransprecision och effektivitet, därför valde vi att flytta från Hassela till mer centrala och ändamålsenliga lokaler i Hudiksvall.

– Sammantaget har vi investerat 10 miljoner kronor i maskiner och omställning. Det har resulterat i en toppmodern produktionsanläggning som förenklar produktionen och ökar vår kapacitet, enkelt uttryckt betyder det att vi kan tillverka fler gripare på kortare tid, säger Sigvard Weisbjerg, Platschef hos HSP Gripen.

– Under året har vi dessutom välkomnat ett tiotal nya modeller av gripare och producerat och sålt fler gripare än någonsin.

– Vi börjar närma oss hundra griparmodeller för proffsanvändare, vilket ger oss en bredd som ingen annan i vår bransch ens är i närheten av. Men egentligen är det inte så svårt, vi lyssnar bara på våra kunder, det är dom som leder oss framåt och ger oss drivkraften att skapa världens bästa gripare som är skräddarsydda för uppgiften de ska utföra, avslutar Tomas Jonson.

© Tidningen INSIKT 2016.

Länk till HSP Gripen.

Visa alla nyheter