Kraftsamlar i Förbifart Stockholm

Kraftsamlar i Förbifart Stockholm

02 februari 2016

Förbifart Stockholm är det största infrastrukturprojektet i Sverige någonsin. Volvo Lastvagnar, genom återförsäljaren Volvo Truck Center, och Volvo Construction Equipment, genom återförsäljaren Swecon, samordnar sina resurser för att ge entreprenörerna maximal uppbackning.

– Vår gemensamma kundtjänst ska vara bemannad dygnet runt, veckans alla dagar. Service och tillgänglighet har högsta prioritet, säger Christer Söderberg vd på Swecon. Volvos maskiner och lastbilar syns ofta på samma arbetsplatser och de har, tillsammans med VFS och de svenska återförsäljarna Volvo Truck Center och Swecon, samarbetat i olika projekt.

– Förbifart Stockholm är ett gyllene tillfälle att fördjupa vårt samarbete. Vi har många gemensamma kunder, vi finns på samma arbetsplatser och vi har en liknande eftermarknad. Tillsammans kan vi ge ett unikt starkt erbjudande, säger Jan Willander, regionchef på Volvo Truck Center i Stockholm.

Tankar har funnits på att fördjupa samarbetet – men det blev mer konkret först när det stora infrastrukturprojektet Förbifart Stockholm började ta form.

– Man kan säga att Förbifart Stockholm fick oss att gå från ord till handling, säger Christer Söderberg på Swecon.

Även om samarbetet mellan två stora serviceorganisationer kan vara knepigt i början, delar alla inblandade ett tydligt mål: det ska vara enkelt för kunden. Under dagtid har Swecons och Volvo Truck Centers kunder sina respektive telefonnummer till kundtjänst. Kvällar, nätter och helger delar de på en bemannad kundtjänst.

© Tidningen INSIKT.

Visa alla nyheter