Makita lanserar högtryckstvätt med brett användningsområde

Makita lanserar högtryckstvätt med brett användningsområde

19 mars 2018

Makita lanserar nu högtryckstvätten HW1300 som är en kraftfull och miljövänlig högtryckstvätt med två effektlägen, 10 meter slang, TotalStopSystem och förvaring i maskinramen. De två effektlägena ger maskinen ett brett användningsområde, både inom industrin och för den som vill ha en riktigt bra högtryckstvätt hemma.

Vattenkapaciteten för HW1300 ligger på max 7,5 liter per minut, vilket gör den till en kraftfull högtryckstvätt, samtidigt som den använder upp till 80% mindre vatten än om jobbet hade utförts med en vanlig trädgårdsslang. I lågt effektläge minskas motorns varvtal, vilket inte bara reducerar ljudvolymen för ett bättre arbetsklimat, utan minskar även vattenförbrukningen med 20 % i minuten.
HW1300 är utrustad med TotalStopSystem, vilket gör att motorn stannar när vattenintaget är stoppat, något som både sparar energi och minskar slitage på maskinen.

Två effektlägen ger brett användningsområde

HW1300 har två effektlägen, hög och låg, vilket ger högtryckstvätten ett brett användningsområde. Hög effekt passar bra för rengöring av till exempel trätrall och altaner, stenlagda gångar och liknande, medan låg effekt passar bättre för rengöring av bilar, skärmdörrar, luftkonditionering med mera.

Funktioner för smidigt handhavande

Stora gummihjul och ett robust handtag gör HW1300 lätt att flytta, och högtryckstvätten är utrustad med en slangvinda som sitter ovanpå maskinen, vilket gör det smidigt att rulla ut och in slangen. Själva slangen är hela 10 meter lång, så att användaren till exempel ska kunna nå runt hela bilen utan att behöva flytta på högtryckstvätten under arbetets gång.
Stålkordsarmering gör slangen trasselfri och lätt att rulla upp på slangvindan, och den är också betydligt mer flexibel och enklare att hantera än vanliga slangar i plast eller gummi, då dessa lätt blir stela, särskilt när de används vid kallt väder.
I maskinramen finns förvaring för samtliga tillbehör, så att användaren enkelt har dem till hands när det är dags att byta munstycke. Det speciella skummunstycket har en flaska som sitter på själva munstycket, vilket gör att det enkelt går att se hur mycket tvättmedel som finns kvar.

Specifikationer
•Max tryck: 130 bar
•Max vattenkapacitet: 7,5 l/minut
•Låg ljudvolym
•Utrustad med 10 meter stålkordsarmerad slang
•TotalStopSystem
•Förvaring i maskinramen

För mer info:

Visa alla nyheter