Makitas kedjesåg DUC303 bäst i test hos Råd & Rön

Makitas kedjesåg DUC303 bäst i test hos Råd & Rön

22 november 2018

Makitas kedjesåg DUC303Z utsågs nyligen till bäst i test av Råd&Rön. Sammanlagt testades 11 olika kejdesågar, och DUC303Z tog alltså förstaplatsen. Sågen fick bäst betyg i bland annat hur bra den fäller träd, snabbast laddningstid av batteri, minst slitage på kedjan, hur lätt det är att fylla på olja, med mera. Hela testet finns att läsa på Råd&Röns hemsida.

Kapning
DUC303Z fick bäst betyg när det gällde att kapa grenar med en omkrets på 5 cm, något den klarade på endast 9 sekunder.
När det gällde att kapa grenar med 10 cm omkrets kom DUC303Z på delad förstaplats med en annan såg i testet, denna gång tog det 18 sekunder.

I betyget för kapning räknas även snittets yta in, fina snitt gav höga betyg, medan ojämna snitt gav låga betyg. DUC303Z fick högsta poäng även i detta moment.

Trädfällning
Även när det gäller trädfällning fick DUC303Z högsta betyg. Det som vägdes in i detta moment var snittyta, tid, och hur lätt det var att sikta med sågen. 

Kedjeslitage och kedjespänning
DUC303Z fick bäst betyg i momentet kedjeslitage, vilket betyder att denna såg var den vars kedja slets allra minst under testets gång. Testpanelen gav också högsta poäng i hur sällan kedjan behövde spännas under den tid man testade sågarna.
DUC303Z fick också 9 av 9 poäng i hur lätt det är att fylla på kedjeolja.

Läs mer i testet
DUC303Z fick fina betyg i en hel rad andra moment som inte nämns här ovan. Vill du läsa mer finns testet att läsa på Råd&Röns hemsida. 

https://www.radron.se/tester/boende-tradgard--husdjur/motorsagar-batteridrivna/

Om DUC303Z
DUC303Z är en kraftfull kolborstfri kedjesåg som drivs av 2 st 18V batterier, vilket ger kraften av 36V.
Sågen har ett svärd på 300 mm, automatisk kedjesmörjning, och verktygsfri snabbspänning av både svärd och kedja.
DUC303Z är utrustad med kedjebroms och variabel hastighet för bästa säkerhet och användbarhet, och har en kraft motsvarande en 30 cm3 bensinmotorsåg. 

Specifikationer
•Kolborstfri motor
•300 mm svärd
•Automatisk kedjesmörjning
•2 batterier på 18V ger kraften av 36V

Visa alla nyheter