Maskinia har öppnat sin nya anläggning i Staffanstorp

Maskinia har öppnat sin nya anläggning i Staffanstorp

14 november 2016

Helgen den 21-22 oktober hade Maskinia öppet hus och invigning av sin nya anläggning med verkstad i Staffanstorp. Bygget har pågått under ca ett år och nu står fullserviceanläggningen klar och är redo att ta emot kunder och maskiner.
Maskinia har sedan 2000 varit etablerade i Staffanstorp med säljkontor och reservdelsförsäljning och sedan man tog över generalagenturen för Case 2011 så har märkets Svenska centrallager även varit beläget i Staffanstorp.
Ända sedan etableringen i Skåne så har man haft målet att öppna en fullserviceanläggning i området där man kan möta kundens alla behov såsom försäljning, reservdelar, service och reparation. I slutet av 2015 togs det första spadtaget och inflyttningen påbörjades i slutet av sommaren 2016.
Anläggningen är belägen på tomten mittemot det tidigare kontoret och har en yta på ca 7 000 m2, byggnaden är 1300 m2 stor och innehåller förutom reservdelslager med butik och kontor även tre fullstora verkstadsplatser och en tvätthall, på anläggningen finns även en servicebuss som på ett smidigt sätt kan hjälpa kunderna ute i fält.
Det öppna huset lockade många intresserade och ca 200 personer besökte anläggningen de båda dagarna för att se den nya anläggningen och de båda märkenas nyheter, det vill säga Doosan och Case som Maskinia är generalagent för. Man visade även upp Atlas Copcos produkter för första gången eftersom Maskinia nyligen blev återförsäljare för märket.
Per Ankell, reservdelsansvarig, samt Pär Holmgren, försäljare för Case, finns redan på plats i de nya lokalerna. Under invigningsveckan så påbörjade även Patrik Hjelm, fältservicetekniker, och Emil Johansson, servicetekniker sin anställning och under november så kommer Mats Rosdahl, ny säljare för Doosan i distriktet, att börja arbeta på anläggningen.
-Det känns väldigt skönt att vi nu är på plats i vår nya anläggning med verkstad i Staffanstorp! Vi har länge sett fram emot att öppna upp portarna och nu är det gjort. Vi vet att våra kunder i Skåne uppskattar vår satsning och förstår vår ambition att jobba långsiktigt i regionen med försäljning, reservdelar och service, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.

Visa alla nyheter