Minigrävare med dubbla redskap samtidigt visas på Solvalla

Minigrävare med dubbla redskap samtidigt visas på Solvalla

09 maj 2018

Nya Cat 304.5 E2 XTC är Caterpillars mest mångsidiga minigrävare. Den förenar det bästa av två världar med sin smarta redskapslösning som gör den till en kombinerad grävmaskin och kompaktlastare. Nu finns den i Sverige och kommer till Svenska Maskinmässan på Solvalla.

Maskinen passar särskilt för entreprenörer som arbetar med fibergrävning, landskapsjobb eller mindre servicearbeten.

Beteckningen XTC står för Extra Tool Carrier och innebär att grävmaskinen kan utrustas med flera typer av traditionella och elektrohydrauliska redskap som monteras längst fram på ett fäste i undervagnen, mellan larvfötterna.

Två blir en
– På det här sättet blir grävaren både en lastmaskin och grävmaskin och användaren kan dra nytta av ett mycket brett arbetsområde och bli ännu mer effektiv, berättar Krister Åkerblom försäljnings- och produktchef för kompaktmaskiner, Pon Equipment.

– Maskinen bygger på ett helt nytt tänkande och är framtagen för att vara så mångsidig som möjligt. Caterpillar är helt ensam på marknaden med den här typen av maskin och det ska bli spännande att se hur den tas emot på den svenska marknaden, fortsätter han. 

Många uppdrag
Typiska arbetsområden för Cat 304.5E2 XTC är där flera uppgifter ska utföras som grävarbeten, materialhantering, lastning och enklare schaktning. Tack vare Cat 304.5E2 XTC minskar behovet av fler maskiner på arbetsområdet och samma förare kan utföra fler uppdrag med samma maskin.

Faktaruta:

Cat 304.5E2 XTC
Arbetsvikt: 4080 kg
Max lyftkapacitet: 1570 kg
Max räckvidd: 5350 mm

Cat 304.5 E2 XTC visas i Pon Equipments monter V:02 på Svenska Maskinmässan 31 maj – 2 juni.

Visa alla nyheter