Mitsubishi Eclipse Cross firar födelsedag med 80.000 sålda bilar

Mitsubishi Eclipse Cross  

Mitsubishi Eclipse Cross firar födelsedag med 80.000 sålda bilar

25 januari 2019

Ett år efter introduktionen har Mitsubishi Eclipse Cross sålts i över 80 000 exemplar världen över. Modellen som först lanserades i Europa, Japan och USA i början av 2018, har varit populär runt om i världen tack vare kombinationen SUV och snygg coupé.

Försäljningsvolym fram till 31 december 2018
•Europa: 33 287
•Nordamerika: 14 026
•AUS / NZ: 9 332
•Japan: 11 592
•Övriga: 11 877 

Kundundersökningar visar att "Design" är den största anledningen till köp av en Eclipse Cross.

För 2019 fortsätter Mitsubishi Motors att glädja kunderna med nya funktioner och alternativ för att göra Eclipse Cross ännu mer attraktiv:
Ett dieselmotoralternativ* (som producerar 388 Nm @ 2000 rpm, med ett Super-All Wheel Control 4WD-system och en ny 8-växlad automatisk växellåda samt Aktiv Yaw Brake Control (för 2WD-versioner). 

"Eclipse Cross erbjuder något som är riktigt annorlunda i det kompakta SUV-segmentet", sa Yuichiro Hayashi, Chefsproduktspecialist. "Coupéns stil kombineras med Mitsubishis SUV-funktionalitet och körupplevelse för att skapa en bil som både är snygg, robust och bra att köra. Dess globala framgång är ett bevis på att konceptet stämmer överens med vad kunderna vill ha runt om i världen. '' 

Förutom försäljningsframgången, utnämndes Eclipse Cross till ”Årets RJC 2019" av Automotive Researchers & Journalists 'Conference of Japan (RJC).

Det prestigefyllda RJC-priset tilldelas av RJC: s expertmedlemmar, med vinnaren utnämnd från alla japanska modeller som lanserats på den japanska marknaden.
Juryn prisade Eclipse Cross 'skarpa utseende, utmärkt vägförmåga och välbalanserad drivkraft. 

* Tillgänglighet av dieselmotoralternativ skiljer sig från olika marknader.

Visa alla nyheter