Ny flishugg från Vermeer

Ny flishugg från Vermeer

15 mars 2016

Vermeers svenska generalagent Vermeer Viking AB lanserar en ny flishugg på den svenska marknaden. Flishuggen BC190XL fyller luckan mellan modellerna BC160XL och BC230XL.

Med en ny, självjusterande koppling och automatisk varvtalsjustering för flisning/aktivering av skärhjulet får man ut maximal effektivitet.

Vermeer BC190XL flishugg är utvecklad för enklare och smidigare användning samt effektivare flisning. Maskinen är optimal till stamved, grenar och buskar upp till 20 cm i diameter och 30 cm höjd, BC190XL är alltså perfekt för röjning och allmänna trädvårdsbehov.

Maskinen väger 1500 kg och en 48 hk Kubotadiesel driver det 76 cm stora 4-knivs skärhjulet.

Den nya självjusterande kopplingen förenklar start och stopp och minskar slitage och underhåll, med ett knapptryck aktiveras skärhjulet och motorns varvtal justeras automatiskt för produktion.

Åtkomst för service är enklare än tidigare med minimal rutinservice och de huvudsakliga smörjpunkterna tillgängliga på maskinens utsida. Skärhjulet drivs av en automatisk, dynamisk remspännare och kräver inga justeringsingrepp från operatören, drivremmen kan dessutom bytas ut helt utan verktyg.

Med en fyr-positions matningskontroll monterad i en båge över inmatningen gör det lätt för operatören att stoppa inmatningsvalsarna och välja mellan inmatning eller utmatning. Det nedre matningsstoppet är strategiskt placerat för att operatören lätt med benet skall kunna avbryta inmatningen med avsikt eller automatiskt vid en nödsituation.

© Tidningen INSIKT 2016.

Länk till Vermeer Viking

Visa alla nyheter