Ny hydraulhammare i effektiva FXJ-serien

FXJ-seriens utförande ger en kompakt konstruktion med stor kraft i förhållande till hydraulhammarens vikt. Nya FXJ225 och sex andra modeller i serien visas på årets MaskinExpo.

Ny hydraulhammare i effektiva FXJ-serien

04 maj 2017

På årets MaskinExpo presenterar AMAS Svenska AB hydraulhammaren FXJ225 på 1 650 kg från FRD Furukawa. Det innebär att FXJ-serien nu består av sju modeller, avsedda för grävmaskiner från 9 till 75 ton. På mässan visas såväl nya FXJ225 som de andra modellerna i den uppskattade FXJ-serien.

Efter sju år av intensiv forskning lanserade FRD Furukawa FXJ-serien av stora hydraulhammare. Monoblock-konstruktionen gör att genomgående bultar inte längre behövs, vilket ger en mer solid hammarkropp med högre prestanda. Med kontinuerlig utveckling av inliner-systemet och olika patenterade lösningar har FRD Furukawa även lyckats att öka kraften i förhållande till vikten avsevärt. Det har gett en en lättare hammare med högre slagenergi och större kraft.

FXJ-serien av stora hydraulhammare möter kraven på mindre underhåll och färre stillestånd. Ett bredare hydrauliskt hydraulområde gör det möjligt att använda samma hammare till flera grävmaskiner i olika storlekar. Den slimmade utformningen gör hydraulhammarna smidiga att använda vid rivningar, skuthantering, rörgravar med mera.

Det nya dämpningssystemet gör att buller och vibrationer minskas. Slitaget minskas tack vare större och längre slitytor.

För mer information, kontakta:
Magnus Uppsten
Tel 070-645 45 72
magnus@amas.se,

Ulf Dolfei
Tel 070-629 38 55
ulf@amas.se

För bilder, kontakta:
Fredrik Eriksson
Tel 070-645 45 67
fredrik.eriksson@amas.se

AMAS Svenska AB
www.amas.se

Visa alla nyheter