Ny man i förarhytten hos Dachser Denmark A/S

Ny man i förarhytten hos Dachser Denmark A/S

22 januari 2018

Från den 1 januari 2018 har Peter Hut (38) tagit över rollen som General Manager European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark A/S. Han ersätter René Sidor, som har tillträtt rollen som Managing Director för Dachser Nordic A/S.

Peter Hut har en kandidatexamen i International Business Development från Syddanska Universitetet och har skaffat sig bred erfarenhet inom transportsektorn. Senast kommer han från rollen som Branch Manager för Dachser Sweden AB i Göteborg, som även fungerar som huvudkontor i Sverige.

I 16 år har Dachser varit Peter Huts arbetsplats, både i Danmark och utomlands. Peter, började sin karriär hos Dachser i Kolding 2002. Efter avslutad utbildning erbjöds möjligheten att bli en del av Dachsers huvudkontor i Kempten i rollen som Country Support Nordic. Den sydtyska staden blev hans hem i tre år, och efter det kallade Danmark på nytt.

Dachser hade köpt upp A/S Ove Haugsted, och som ett led i utvecklingen av Hvidovre-filialen erbjöds han tjänsten som Quality Manager 2006. Här skulle han bidra till att stödja utvecklingen genom att optimera och förstärka de nya strukturerna och processerna i övergången från Haugsted till Dachser. 2008 utvidgades rollen till att omfatta hela Skandinavien, varför han som Quality Manager Nordic bidrog till utvecklingen av kontoren i Norge och Sverige.

2014 kunde Dachser slå upp portarna till en ny filial i Göteborg med Peter vid rodret som Branch Manager. Den svenska filialen på Arendals Allé 5 i Göteborg omfattar en 1 750 kvadratmeter stor omlastningshall med 15 portar samt 850 kvadratmeter kontorsyta – en mycket stor investering för Dachser i Skandinavien. Resultatet har varit ytterligare tillväxt för Dachser i Sverige, och 2016 kunde Peter och resten av Dachser glädja sig över en imponerande vändning av resultatet för hela Dachser Sweden AB.

Den 1 januari 2018 har Peter än en gång vänt hem till Danmark och avlöser nu René Sidor (61) som General Manager European Logistics for Dachser Denmark A/S i Hvidovre. René har haft positionen sedan den 1 juli 2014, men har nu tillträtt tjänsten som Managing Director för Dachser Nordic.

Visa alla nyheter