Ny Schaktkärra från Bala Agri

Ny Schaktkärra från Bala Agri

22 maj 2019

Bala Agri AB släpper en ny schaktkärra i det större segmentet. Benämningen är TKS som står för traktorkärra schakt och är en serie av kombinationskärror för transport av jord, grus, schaktmassor samt spannmål med förhöjningslämmar. Kärran har premiär på Borgeby Fältdagar 24-26 juni 2019.

Underramen är kraftigt dimensionerat för långvarigt bruk i tuffa miljöer samtidigt som den ingår i ett modulsystem där samma underram används på andra kärror för att få en kostnadseffektiv produkt med hög tillförlitlighet.

Flaket är helt i Hardox och hela kärran är certifierade som en Hardox In My Body produkt från Svenska SSAB.

Kärran har växt ordentligt i storlek både i grundutförande och med förhöjningslämmarna monterade mot tidigare generation. 10,23 kubik i grundutförande och uppåt 25 kubik med förhöjningslämmar och rullkapell.

- Vi fortsätter vår höga utvecklingstakt på nya smarta vagnar med fokus på låg egenvikt, extrem slitstyrka och kostnadseffektivitet för kunden. Vår TKS-serie har genom många år varit en enormt omtyckt produkt och den nya generationen tar produkten till en klart högre nivå på alla punkter, säger Kristian Jonsson, företagets VD.

Visa alla nyheter