Ny serie långfingerharvar för modernt lantbruk

APV´s nya långfingerharv

Ny serie långfingerharvar för modernt lantbruk

30 januari 2018

I Trejons sortiment finns nu APV´s nya serie egenproducerade långfingerharvar. Serien kommer med många fördelar som optimerad markföljsamhet, fingrar med längre livslängd och en aggressivare vinkel.

- Vi har samarbetat länge med APV och varit väldigt nöjda med deras lösningar av frösåmaskiner. Vi har stora förhoppningar på deras nya serie långfingerharvar, säger Johan Schols, sälj- och marknadschef Trejon AB.

APV:s egenproducerade långfingerharvar kommer i storlekar från 6 till 12m. Harven är uppdelad i sektioner om 1,5 m där varje sektion kan flyta fritt men samtidigt kan bakre delen trycksättas vid behov. Varje sektion flyter under en pivoterande gaffel som kan rör sig individualitet från övriga sektioner. Detta ger en bättre markföljsamhet speciellt viktigt vid dessa stora arbetsbredder.

- Markföljsamheten är så klart central när vi pratar om dessa stora arbetsbredder och där har modellerna den perfekta lösningen. En kraftig ram som bärs upp av traktorn och stödhjulen med fritt flytande individuella sektioner som enkelt kan trycksättas för hårdare bearbetning, säger Johan Schols.

Den yttersta delen på fingrarna är 20 mm längre för ökad livslängd och har också uppgraderats med en aggressivare vinkel. Pinnvinkeln på hela sektionen är så klart även ställbar. Harvpinnarna jobbar på ett djup av max 2-3 cm för att bryta upp den övre jordskorpan. Detta säkerställer bättre markluftning och bättre kapillära förutsättningar för fukt. Det primära fokuset är emellertid bekämpning av oönskade ogräs.

Harven är 3-punktsburen och uppbyggd av kraftig rörprofil. Fyra stora gummistödhjul som kan justeras i både höjd och sidled säkrar jämnt arbetsdjup. Harven fälls ihop jämnt tack vara ett unikt länksystem av kedjetyp och långa hydraulcylindrar, allt för snabb och enkel transport.

Visa alla nyheter