Ny skop-serie från Rototilt

Rototilts olika skopor finns för alla grävmaskiner mellan 1,5 och 32 ton.

Ny skop-serie från Rototilt

04 maj 2018

Rototilt lanserar en helt ny serie robusta och rejäla skopor som på bästa sätt kombinerar vikt, design och slitstyrka. I serien med skopor ingår kabelskopor, grävskopor och planeringsskopor. I de tre skopfamiljerna finns skopor för alla grävmaskiner mellan 1,5 och 32 ton.

Alla skopor i serien är byggda i högkvalitativt konstruktionsstål och de delar av skoporna som är extra utsatta för slitage är dessutom förstärkta med slitstål i HB 500 och svep- och sidostål i HB 450. Skoporna har ett rundat svep, en smidig och progressiv grävrörelse samt optimal boxkonstruktion. Rototilts skopor fungerar optimalt tillsammans med Rototilts tiltrotatorer och maskinfäste.

Kabelskoporna har en smidig och stabil konstruktion som ger en följsam och säker grävgeometri. Det är viktigt inte minst när åtkomligheten begränsad, marginalerna är små och det krävs precisionsgrävning på hög nivå. Med smal form och effektivt skär kommer skopan djupt ner i schaktet.

De kraftfulla grävskoporna har en form som gör att den snabbt och effektivt tränger in i materialet och lätt fyller skopan. Skopans vikt är optimerad för Rototilts tiltrotatorer så att all kraft kan användas till grävningen. Grävskoporna kan utrustas med J-tandsystem eller skär.

Planeringsskoporna har fasade hörn, optimerad takvinkel, lång och plan botten samt konisk utformning. En konisk form gör att materialet lättare fylls på och att det släpper enkelt. Den optimerade takvinkeln klarar tuff användning och man kan enkelt rotera skopan utan att tappa material.

 

För mer info:

Visa alla nyheter