Nya bandgrävare från Case

Nya bandgrävare från Case

17 februari 2016

Case Construction Equipment utökar sin nya generation D-serie med fem nya bandgrävare som kommer premiärvisas på Bauma-mässan i april.

CX130D, CX160D och CX180D passar i medelstora segmentet. CX490D är 1,5 ton tyngre än sin föregångare i C-serien vilket gör den till en maskin med en tjänstevikt 48,3 ton. CX500D ger en massiv kraft i klassen strax över 50 ton.
De ersätter CX470C och CX470C ME. Alla de nya modellern är utrustade med bränsleeffektiva Tier 4 Final (Euro IV) motorer. De uppges ge lika hög produktivitet, komfort och säkerhetsnivåer och låga driftskostnader som de tidigare lanserade modellerna i D-serien.

De nya maskinerna i D-serien delar det beprövade Case hydraulsystem med de tidigare lanserade modellerna. De nya maskinerna har snabbare cykeltider tack vare nya, elektroniskt styrda hydraulpumpar och större huvudventil. De nya pumparna och den större ventilen förbättrar också maskinens svarstider, vilket resulterar i cykeltider på upp till 12 procent snabbare än tidigare generationer. Dessutom har de nya maskinerna en större lyftkraft än tidigare.

Driftkostnadenerna för de nya maskinerna i D-serien uppges vara låga. I första hand tack vare den nya motortekniken och hydrauliksystemet. De nya maskinerna uppfyller Tier 4 Final (Euro IV) utsläppsnormer med en Selective Catalytic Reduction och dieseloxidationskatalysator. Med denna lösning behandlas avgaserna uteslutande genom kemiska reaktioner vilket innebär att inget partikelfilter behövs.

– Hytten är mycket rymlig och den fullt justerbara arbetsstationen är bl.a. utrustad med en ny luftfjädrad förarstol. Den stora multifunktionsskärmen är även utrustad med kontinuerlig backkamera vilket bidrar till en bra runtomsikt, skriver Case i ett pressmeddelande.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter