Nya DAF CF och XF: "Slovenian Truck of the Year 2018"

Journalister och läsare av de slovenska tidningarna Transport & Logistika" och "Mehanik in Voznik" har utsett nya DAF CF och XF till "Slovenian Truck of the Year 2018".

Nya DAF CF och XF: "Slovenian Truck of the Year 2018"

21 juni 2018

Redaktörer och läsare av de slovenska tidningarna för lastbilar, transport och underhåll "Transport & Logistika" och "Mehanik in Voznik" har utsett de nya DAF CF och DAF XF till "Slovenian Truck of the Year 2018". Båda modellerna tilldelades priset för sina innovativa bränslebesparande drivlinor och den utmärkta förarkomforten.

Det slovenska erkännandet kom efter att DAF CF och XF utsetts till "International Truck of the Year 2018" på Solutrans-utställningen i november förra året och även utsetts till "Polish Truck of the Year 2018" förra månaden.

"Mycket bränslesnål" 

Efter en omfattande röstning av redaktörer och läsare av "Transport & Logistika" och "Mehanik in Voznik" utsågs vinnaren av det slovenska priset. I rapporten från omröstningen står det: "DAF CF och XF illustrerar i vilken riktning lastbilsindustrin är på väg: utveckling av mycket innovativa lastbilar, utformade med ett tydligt fokus på både maximal lönsamhet för ägaren och högsta komfort för föraren. Kombinationen av de helt nya PACCAR MX-motorerna med TraXon växellådan och DAF:s egna bakaxlar ger utmärkt bränsleeffektivitet och bra köregenskaper. 

Fantastiskt värde
"Vi är mycket glada att de slovenska experterna utsett nya DAF CF och XF till deras favoritlastbilar för distribution och långdistans", sade Harry Wolters, ledamot i DAF Trucks-styrelsen och europeisk försäljningschef. "Det understryker vårt mål att designa och bygga de bästa lastbilarna i branschen för både åkare och förare".

Visa alla nyheter