Nya QAS-generatorer från Atlas Copco

Nya QAS-generatorer från Atlas Copco

11 mars 2016

Atlas Copco utökar utbudet av modeller i QAS-serie med QAS 630. Med den kompakta QAS 500-ramen kan QAS 630 generera 20 procent mer kraft utan att ta större plats. Den utökade QAS-serien erbjuder nu lösningar från 14 till 630 kVA.

– I likhet med övriga modeller i QAS-serien har QAS 630 en kompakt och robust konstruktion med en slitstark galvaniserad inneslutning som minskar bullernivån och ökar driftsäkerheten. Dessutom minimeras miljöpåverkan med hjälp av den spillfria ramen. Med en extratank som finns som tillval förlängs körtiden upp till 24 timmar beroende på belastningen.

För att tillgodose uthyrningsbranschens behov, där utrustning ofta ska förflyttas till olika ställen, har QAS 630 konstruerats för enklare transport, installation och förvaring med små dimensioner, balanserad vikt och stark basram med urtag för gaffeltruck.

Precis som varit fallet med tidigare QAS-generatorer har produktens servicemöjligheter haft högsta prioritet vid produktkonstruktion och kundutvärdering. De stora dörrarna och de löstagbara serviceskyltarna ger suverän åtkomst och innebär snabbt underhåll. Robusta filtreringssystem ger dessutom långa serviceintervall och kortar ned stilleståndstiden ytterligare.

QAS 630 (630 kVA/500 kW vid 50 Hz primärkraft) finns i en utsläppsvariant, Stage II, och uppfyller olika globala tillsynskrav, inklusive för EU.

QAS 630 har den avancerade och lättanvända styrenheten Qc4003 med plug-and-play-design som möjliggör snabb och enkel konfiguration. Andra egenskaper är möjligheten att fjärrstarta och fjärrprogrammera maskinen, samt funktioner för dataanalys.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter