Nya Toyota Land Cruiser nu i Sverige

Nya Toyota Land Cruiser nu i Sverige

18 januari 2018

Den senaste generationen av Toyotas legendariska fyrhjulsdrivna terrängbil Land Cruiser har nu kommit till Sverige. Den har en för segmentet unik rambyggd konstruktion, som för modellens arv vidare som en av de mest stryktåliga och till­förlitliga bilarna i historien.

Land Cruisers historia sträcker sig över 65 år och säljs i 195 länder runt om i världen. Modellen har över tid etablerat sig som en oerhört kompetent, stryktålig och samtidigt bekväm terrängbil för verkligt krävande förhållanden.

Jämfört med föregående generation kännetecknas nya Land Cruiser av en exteriör design som är än mer anpassad för sitt ändamål, med bland annat en mer sluttande motorhuv för att förbättra framåt­sikten, en högre placerad grill och mer skyddad placering av strålkastarna. Den unika ramkonstruk­tionen har en kombination av hög stryktålighet och vridstyvhet samtidigt som den ger en bättre åk­komfort även under riktigt dåliga körförhållanden.

Som det anstår en riktig terrängbil har nya Land Cruiser en mängd system som hjälper föraren vid körning i svåra terräng. Bland annat fem olika terrängprogram, en ny typ av intelligent bakhjuls­differential och en krypkörningsassistent som kan ställas i fem olika hastigheter. I de högre utrust­nings­nivåerna är den även utrustad med elektroniskt styrd hydraulisk hjulupphängning som gör att hjulen kan röra sig mycket mer individuellt på ojämnt underlag för att alltid ge bästa möjliga fäste. En förbättrad Multi-terrain Monitor ger en detaljerad bild av hur terrängen ser ut både runt och under bilen.

Drivlinan är en fyrcylindrig 2,8-liters D-4D dieselmotor på 177 hästkrafter med 6-stegad automatlåda. Bränsle­förbrukningen vid blandad körning är 7,4 liter/100 km med en CO2-utsläpp på 194 gram/km.

Bilen är standardutrustad med Toyota Safety Sense, som omfattar aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion, aktiv farthållare, körfilsvarning, automatiskt helljus och vägskyltsigenkänning. Andra säkerhetsdetaljer är t ex döda vinkeln-varnare och varningssystem för korsande trafik bakom bilen.

Nya Land Cruiser finns som 5- och 7-sitsig i tre olika utföranden (Legend, Invincible och Premium). Cirkapris från 559 900 kronor.

 

Presskontakt Toyota Sweden: Bengt Dalström, Toyota Sweden AB, 08-706 71 00, pr@toyota.se

Visa alla nyheter