Nyöppning av DAF Museum

Professor Pieter van Vollenhoven, medlem av den nederländska kungafamiljen, genomförde den officiella öppningen av det nya DAF-museet fredagen den 8 november.

Nyöppning av DAF Museum

14 november 2019

Med stort allmänintresse och i närvaro av nästan alla museets 160 volontärer öppnades det nyrenoverade DAF-museet i Eindhoven officiellt av professor Pieter van Vollenhoven. Herr van Vollenhoven är en medlem av den nederländska kungafamiljen, som alltid har haft speciella band till DAF.

Med nästan 60 000 besökare per år är DAF-museet ett av de mest populära museerna i Eindhoven-regionen och det populäraste museet i staden, enligt TripAdvisor. DAF-museet strävar efter att bli ännu bättre och har under de senaste 18 månaderna genomgått ett omfattande renoverings- och moderniseringsarbete. DAF Museets mål är att öka besökarantalet till 80 000 per år.

Fantastisk expansion

När du går in i det "nya" museet är det första du lägger märke till det helt nya entréområdet, den renoverade restaurangen, den nya presentbutiken och museets fräscha, moderna utseendet. Den största förändringen blir emellertid först uppenbar när du kommer in i utställningssalen - en helt ny flygel som tillhandahåller inte mindre än 1100 m2 utrymme.

"Denna fantastiska utvidgning har gett oss ännu mer utrymme att bättre visa höjdpunkterna i DAF: s rika historia", säger Marc Van Doorne, ordförande för Friends of the DAF Museum Foundation och barnbarnet till DAF-grundaren Hub Van Doorne. "Det betyder också att vi nu har förmågan att spåra DAF: s historia fram till idag, vilket gör att vi kan lyfta fram vikten av modern transport och visa upp den senaste utvecklingen i branschen, till exempel inom motorteknik." Van Doornes Aanhangwagen Fabriek, senare känd som 'Van Doornes Automobiel Fabriek', har alltid varit känt för sina innovativa lösningar.

Dessa lösningar har resulterat i en imponerande serie trailers, bilar och lastbilar, som alla visas i DAF-museet. "

Officiell öppning

Museet öppnades officiellt fredagen den 8 november 2019 av professor Pieter van Vollenhoven, som anlände till DAF-museet i en unik DAF Pony. Endast 15 av dessa lastbilar producerades någonsin - varav en ägs av den nederländska kungafamiljen.

Hjärtlig tacksam för volontärerna

"Jag är säker på att min farfar Hub och hans bror Wim Van Doorne skulle vara otroligt stolta om de kunde se vad vi har uppnått med det nya DAF-museet", säger Marc Van Doorne. "Vi är särskilt tacksamma för våra mer än 160 volontärer vars ett flertal är tidigare DAF-anställda. Utan deras hjälpa med att se till att allt är på plats och redo att ta emot våra besökare varje dag hade vi inte kunnat genomföra denna renovering. "

För att fira den officiella öppningen av det nya DAF-museet kommer det att finnas ett öppet husevenemang som äger rum fredag 22, lördag 23 och söndag 24 november.

 

Visa alla nyheter