Nytillskott av jordfräsar på MaskinExpo

Delar av Breviglieris omfattande utbud visas av Närlant på årets MaskinExpo, i detta fall en jordfräs.

Nytillskott av jordfräsar på MaskinExpo

05 april 2017

Närlant använder MaskinExpo som arena för att introducera flera intressanta maskiner från Breviglieri. Tillverkaren är ny i Närlants program och tillför bland annat tunga jordfräsar, rotorharvar och radfräsar för trädgårdsnäringen. Närlant kommer även att erbjuda Breviglieris slag- och släntklippare i form av tyngre maskiner utrustade med hammarslagor.

Breviglieri, i korthet Brevi, förvärvades under 2016 av Agrimaster. Med tanke på Närlants mångåriga samarbete med Agrimaster blev det naturligt att komplettera sortimentet med maskiner från Breviglieri.

– Brevi har ett mycket intressant program inom jordbearbetning och är ett värdefullt komplement till Agrimaster i fråga om slag- och släntklippare, berättar Anders Nilsson på Närlant.

Radfräsar med kraftuttagsdrivna jordfrässektioner är perfekta för bearbetning mellan rader av växter som redan har uppnått en viss höjd, exempelvis solrosor, majs, sockerbetor, grönsaker och blommor. Radfräsarna bearbetar och luftar mekaniskt ytskikten i marken, förbättrar dess naturliga bördighet och praktiskt taget tar bort behovet av bekämpningsmedel. Även användandet av gödsel minskas drastiskt.

Ett signum för Brevis jordfräsar är att de har transmission med kraftiga drev i oljebad. Jordfräsarna finns i en mängd utföranden och med arbetsbredder upp till 400 cm. Maskinerna kan utrustas med olika stödrullar för önskat slutbearbetning.

I sortimentet finns även den stennedläggande jordfräsen SB 80, som kommer väl till pass vid exempelvis nyetablering av gräsmattor och planteringar. SB 80 är konstruerad för flera ändamål i en och samma överfart.

– Den fräser jorden, separerar frön, jämnar marken, förbereder såbädden, bryter jordkokor, underlättar dränering och reducerar markpackning. Det ger en effektiv markberedning och sparar mycket arbete, konstaterar Anders Nilsson.

SB 80 finns i arbetsbredder från 155 till 208 cm.

Rotorharven MekFarmer 170 är kraftigt byggd med bland annat deltabalkar som gör chassiet mycket vridstyvt. Flytande infästning för lyftarmarna gör att följsamheten mot jorden förbättras, samtidigt som det blir skonsammare för maskinen. Rotorerna är utrustade med stålkragar för att skydda mot stenar. Bakom rotorerna finns en justerbar balk för att jämna jorden före stödrullen. MekFarmer 170 finns i arbetsbredder från 295 till 395 cm.

För mer information, kontakta:
Anders Nilsson
Närlant Import AB
Tel 019-603 60 60
info@narlant.se
www.narlant.se

Visa alla nyheter