Ökad säkerhet med frontmonterad sandspridare för lastbilar

Ökad säkerhet med frontmonterad sandspridare för lastbilar

17 maj 2017

De milda vintrarna med regn på frusna vägar har gjort halkbekämpningen farlig och gör att chaufförerna utsätts för extremt besvärliga förhållanden.

Den frontmonterade sandspridaren ex100 är ny på marknaden, men är redan väl beprövad. Konceptet har i flera år tetats av en lokal entreprenör och har visat sig vara helt oslagbart.

– Att kunna sanda framför styr- och drivhjul gör halkbekämpningen mycket säkrare vid underkylt regn. Sådana förhållanden ger en extrem halka där inte ens kedjor räcker till alla gånger, säger Magnus Eriksson på Anundsjö Bygg AB, som testat konceptet i flera år.

Frontspridaren är inte tänkt att ersätta ordinarie sandspridare, som har en mycket större volym. Den är mer ett komplement för att kunna sanda framför lastbilen, exempelvis vid kurvor och branta backar, för att göra halkbekämpningen säkrare.

Sandspridaren ex100 från exero monteras på plogbilens befintliga plogfäste. Den kopplas in på samma hydraulik som används då plogen sitter monterad. Det innebär att de flesta plogbilarna inte behöver någon ombyggnad för att kunna köra den frontmonterade sandspridaren.

Den frontmonterade sandspridaren lastas smidigast med hjullastare vid sanddepån där man också fyller det ordinarie flaket.

För mer information, kontakta:
Lars Hellgren
exero
Tel 0661-140 880, 073-832 63 29
lars.hellgren@exero.se
www.exero.se

Visa alla nyheter