Portabel energi från Atlas Copco

Portabel energi från Atlas Copco

25 april 2016

Atlas Copcos lanserar nu en ny generation av on-site-lösningar för anläggning, gruvdrift, borrning och stenindustri.

– En av de mest efterlängtade lanseringarna 2016  är kompressorsortimentet 8 Series som innehåller de senaste framstegen inom luftelementetdesign och ger förbättrad effektivitet. 8-serien, med en uppdaterad HardHat-huv, banar nya vägar för luftproduktion med en hastighet på upp till 5 m3 per minut, säger Fredrik Åkund, affärsområdeschef för portabel energi på Atlas Copco.

QES-generatorerna som lanserades med framgång 2015 kommer att utökas i maj 2016. Det ursprungliga erbjudandet med sex kraftnoder, 9–40 kVA med Kubota-motorer kommer att kompletteras med sex nya modeller från 60 till 200 kVA med John Deere-motorer.

Weda-serien med elektriska dränkbara pumpar kan hantera från 225 till 20 200 liter per minut med en maximal pumphöjd på 85 m. I maj 2016 utökas sortimentet med två nya modeller.

Efter förvärvet av den Italien-baserade pumptillverkaren Varisco i januari 2016 utökar Atlas Copco sitt sortiment av länspumpar. Pumparna används vanligtvis för att avlägsna oönskat vatten eller andra vätskor i bygg-, gruv-, olje- och gasindustrin.

Variscos anläggning i Padua har nu blivit ett dedikerat globalt kompetenscenter för pumputveckling inom Atlas Copcos Portable Energy-division. En helt ny serie avvattningslösningar kommer att lanseras under Atlas Copcos varumärke 2016.

© Tidningen INSIKT 2016

Visa alla nyheter