Range Rover Evoque vinner pris som bästa SUV/Crossover

Range Rover Evoque vinner pris som bästa SUV/Crossover

22 november 2019

Nya Range Rover Evoque har utsetts till bästa SUV/Crossover på Dubai International Motorshow av juryn bakom priset Woman’s World Car of the Year 2019.

Sedan introduktionen 2011 har över 800 000 exemplar av Range Rover Evoque sålts. Men bilen är inte bara den snabbast och mest sålda Range Rovern genom tiderna. Den innehar även över 224 internationella utmärkelser - det senaste priset i raden gavs av juryn bakom Woman’s World Car of the Year 2019 och delades ut i Dubai häromdagen.

Bakom utmärkelsen står en jury med 41 kvinnor från hela 32 olika länder. Och i kategorin bästa SUV/Crossover utsåg de nya Range Rover Evoque.

När Evoque lanserades var det den första bilen i det lyxiga kompakta SUV-segmentet, och den nya modellen är en avancerad vidareutveckling av originalet. Design i världsklass möter den allra senaste tekniken. Nya Evoque är designad och tillverkad i England och kan köpas i inte mindre än 127 länder runt om i världen.

En Plug-In Hybrid, baserad på Land Rovers nya Premium Transverse Architecture med varumärkets första trecylindriga motor, kommer att lanseras inom kort.

Nya Range Rover Evoque har tilldelats högsta betyget, fem stjärnor, i EuroNCAP:s krocktest.

Visa alla nyheter