Resultatet i auktionen av Doosan DX140W-5 Black Edition på Solvalla

Resultatet i auktionen av Doosan DX140W-5 Black Edition på Solvalla

19 juni 2018

Doosan DX140W-5 Black Edition har auktioneras ut på Svenska Maskinmässan och överskottet gick till välgörenhet! Maskinia, leverantörer och budgivare skänker 762 000 kr till arbetet mot cancer!

Maskinia lyckades under den internationella maskinmässan Intermat 2018 ropa in den unika maskinen, Doosan DX140W-5 Black Edition, som sedan har auktionerats ut till svenska kunder under Svenska Maskinmässan på Solvalla. Den som lade högsta budet blev Jonny Thyr, ägare av JT Schakt AB i Österbybruk, tillsammans med Maskinia och dess leverantörer inbringade auktionen 762 000 kr till tre olika organisationer och deras kamp mot cancer.


Maskinen har väckt stort intresse både under Intermat 2018 och under Svenska Maskinmässan 2018 på Solvalla. Dess svarta utseende skapar stor uppmärksamhet och gilla-markeringarna samt kommentarer på Facebook har varit många. Det är den hyllade modellen av hjulgrävaren DX140W-5 som nu finns i en enda unik Black Edition och som namnet antyder så är den svartmålad med Doosans orangea färger som inslag och dekaler i silver.


Maskinen har nu att auktionerats ut under Svenska Maskinmässan 2018 på Solvalla, där entreprenörer kunde lägga bud direkt i montern eller via webben. Det blev ett rafflande avslut på budgivningen där tre entreprenörer slogs om maskinen in i slutminuterna. Vinnaren blev Jonny Thyr med företaget JT Schakt AB i Österbybruk!


Företaget har 25 stycken anställda och gör allt inom markarbete, verksamma mestadels i Stockholm men utför även jobb i Uppsala- och Gävleborgs län. Sedan tidigare har företaget flera Doosan hjulgrävare och utökar nu med denna unika maskin.


-Jag såg maskinen på sociala medier och fick upp intresset för den, egentligen hade jag tänkt en bandgrävare men när detta var en unik chans och pengarna gick till ett gott ändamål så tog jag beslutet att ge mig in i matchen! Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen och ser nu fram emot leveransen inom kort, säger en lycklig Jonny Thyr, VD på JT Schakt AB.


Maskinia med leverantörer, engcon, Leica geosystems, KGK (Webasto), Nokian Tyres, MittXn Lincoln (SKF) och Abkati, hade redan innan auktionens start samlat in 500 000 kr till arbetet mot cancer. Nu efter auktionens avslut och tillsammans med det vinnande budet blir det totala beloppet som skänks till välgörenhet 762 000 kr! De tre organisationerna som delar på pengarna är Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden.


-Vi är fantastiskt glada att detta blev så lyckat, 762 000 kr är helt fantastiskt! Jag är rörd och mycket tacksam för att detta projekt blev så bra! Ett stort tack till våra leverantörer och budgivare som stöttat oss i detta, nu går pengarna vidare till tre organisationer som ligger oss på Maskinia varmt om hjärtat och som gör nytta i kampen mot cancer, säger en stolt Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.


Att pengarna kommer i goda händer och kommer att göra nytta vittnar de tre organisationerna om:
-Vår vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer. För att nå dit krävs fortsatt forskning, kunskapsspridning och påverkansarbete. Med bidraget från Maskinia kan vi fortsätta ligga i framkant och driva arbetet framåt. Stort tack för ett fint samarbete i samband med er auktion, säger en tacksam Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.


-Det här fantastiska initiativet betyder mycket för oss i vårt arbete mot prostatacancer och ger oss möjlighet att ytterligare bidra till forskningen, säger Göran Hellberg, generalsekreterare på Prostatacancerförbundet.


-Varmt tack för er gåva till Barncancerfonden. Med ert stöd kommer vi närmare vår vision om att alla barn med cancer överlever, Åsa Blomberg, insamlingschef på Barncancerfonden.

Visa alla nyheter