Rototilt presenterar nästa generations maskinfästen

Rototilt presenterar nästa generations maskinfästen

20 april 2017

Nu lanserar Rototilt ett maskinfäste som höjer säkerheten och livslängden samt bevarar grävgeometrin. - Vi har länge vetat hur ett bra maskinfäste bör se ut i kombination med tiltrotator och redskap, men det blev riktigt intressant när vi såg möjligheten att kombinera vår säkerhetslåsning SecureLock™ med både maskinfäste och tiltrotator, säger Sven-Roger Ekström, produktchef på Rototilt Group AB.

Med maskinfästen från Rototilt elimineras risken för pendlande eller tappade redskap eftersom det världsledande säkerhetslåset SecureLock™ är inbyggt i fästet.

- Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Med vårt maskinfäste kan vi erbjuda entreprenören en optimerad helhet med maskinfäste, tiltrotator, styrsystem och redskap. Alla delar i kedjan håller för tuffa tag och samverkar med varandra, säger Sven-Roger Ekström.

Varje grävmaskin har sin optimerade grävgeometri. Då är det viktigt med ett anpassat maskinfäste dimensionerat för att bevara denna.

Rototilts maskinfästen är tillverkade med en stomme i seghärdat gjutstål med breda ingrepp för lång livslängd. En kraftfull låskilskonstruktion ger ett helt glappfritt maskinfäste med väl skyddade och få ingående komponenter.

- Vi har bokstavligen analyserat sönder olika maskinfästen på marknaden för att hitta en stark konstruktion. Det handlar om säkerhet, genomtänkt grävgeometri och livslängd, säger Sven-Roger Ekström.

Maskinfästet har genomgått omfattande tester både i fält och i testlabb i en avancerad brytrigg. Allt för att testa gränserna.

Inledningsvis lanseras maskinfästen för S60 och S70 och finns i utförande både med eller utan Rototilts säkerhetslösning SecureLock™ för säkra redskapsbyten.

Kontakta din återförsäljare för mer detaljer eller besök Rototilts webbplats.

Vill du veta mer om maskinfästen eller Rototilts produkter kontakta:

Sven-Roger Ekström, Produktchef Rototilt
Tel: +46 933 233 75
E-mail: sven-roger.ekstrom@rototilt.com

 

Visa alla nyheter