Sh bygg, sten och anläggning förvärvar Energigrävarna

Mikael Kalldin, Crister Isaksson och Marcus Dressle är nöjda över samarbetet och att kunna få ut det bästa av varandra.

Sh bygg, sten och anläggning förvärvar Energigrävarna

15 januari 2019

Energigrävarna i Uppland AB är ett mindre företag specialiserade på anläggningsjobb och som verkat i Uppland sedan 2009. Energigrävarna vill nu utvecklas vidare och Sh bygg, sten och anläggning AB:s affärsområde Anläggning välkomnar ytterligare kompetens till verksamheten. I höstas inleddes därför ett förvärv som resulterade att Energigrävarna nu är en del av Sh bygg.

Mikael Kalldin, platschef och Marcus Dressle, arbetsledare, har tillsammans drivit Energigrävarna i nära tio års tid. Företaget har haft sitt säte i Börje, Uppland, och specialiserat sig på allt från grundisoleringar och husgrunder till finplanering, vatten- och avloppsbyten.
– Vi har stadigt växt under åren och gått från att vara bara Marcus och jag till att nu vara cirka tio personer i företaget. Vi vill växa ytterligare och kliva vidare i våra karriärer, men har i nuläget inte kapaciteten att själva ta oss vidare. När vi lärde känna Sh byggs affärsområdeschef Crister Isaksson, började tankarna på ett samarbete, berättar Mikael Kalldin.

Energigrävarna blir i och med förvärvet en del av Sh byggs affärsområde Anläggning och en egen platschefsgrupp som inledningsvis kommer att vara behjälplig med Sh byggs många fjärrvärmeprojekt.
– Det känns mycket roligt att Energigrävarna blir en del av vår grupp. Dels får vi in yngre kollegor som har goda kunskaper i att driva eget företag och dels har de en klok syn på entreprenörskap. Tack vare samarbetet kommer vi kunna göra än mer kundnytta, säger Crister Isaksson, affärsområdeschef på anläggningssidan.

Mikael Kalldin lägger till att förvärvet känns bra och spännande och att medarbetarna har tagit emot beskedet väl.
– Vi är en fullt utvecklad arbetsgrupp och kan sätta igång med projekten på en gång. Att vara en del av Sh bygg betyder att vi får möjlighet att utvecklas. Sh bygg är vår framtid, avslutar Mikael Kalldin.

Visa alla nyheter