Söderberg & Haak och Komatsu på Svenska Maskinmässan

Söderberg & Haak och Komatsu på Svenska Maskinmässan

31 maj 2018

Välkommen att besöka Söderberg & Haak, Komatsus svenska generalagent, på Svenska Maskinmässan.

På Intermat-mässan i Paris, tidigare i år, presenterade Komatsu många nyheter och flera av de nya maskinerna finns på plats i vår monter, N16. Här finns en 15 tons hjulgrävare, PW148-11, som har en arbetsvikt från 14200 till 17160 kg. Den effektiva Komatsu SAA4D107E-3 motorn har en effekt på 90 kW (122 hk) vid 2100 r/min och är försedd med en oxidationskatalysator (KDOC) som arbetar tillsammans med övriga komponenter i avgasefterbehandlingssystemet, för ökad effektivitet och lång livslängd.

En maskin behöver inte vara stor för att vara tuff och det visar grävmaskinen PC22MR-3, som är en liten minigrävmaskin med stor kapacitet. Den, tillsammans med minigrävarna, PC45-5 och PC55-5, visar att liten är stor.

PC80MR-5 är en midigrävmaskin med utmärkt design, komfort och överlägsen säkerhet. Med en maskinvikt på mellan 8000-8240 kg, en integrerad motvikt och en snäv svängradie, är maskinen mycket kompakt, vilket innebär att maskinen är idealisk för arbete på mycket trånga arbetsplatser, där utrymmet är begränsat

På hybridfronten finns en hybridgrävmaskin HB365LC/NLC-3. Komatsu var den första tillverkare som i början av 2000-talet introducerade hybridteknologi på entreprenadmaskiner. Sedan dess har totalt 10000000 arbetstimmar avverkats med Komatsus beprövade hybridteknologi - med i dagsläget 4000 maskiner över hela världen.

Det är även dags för den svenska publiken att möta Komatsus bandschaktare, säger Thord Wreter, Försäljningschef Komatsu. På plats i montern finns en 13 ton D51PXi-24, som vi hoppas alla kommer in och provar.

Svenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där samtliga utställare är medlemmar i branschorganisationen MaskinLeverantörerna.


Välkommen in till oss för demonstration och en pratstund, hälsar Daniel Falk, produktchef Komatsu. Önskar du en pressvisning eller pressmapp, prata med mig eller Thord Wreter under någon av mässdagarna.

 

Visa alla nyheter