Söderberg & Haak tar över Komatsu i Sverige

Söderberg & Haak tar över Komatsu i Sverige

09 mars 2016

Efter en tid av rykten kan det nu bekräftas att Hesselberg Maskin AB, med moderbolag i Norge, och Söderberg & Haak Maskin AB avslutat sina förhandlingar, varmed Söderberg & Haak per omgående övertar Hesselbergs verksamhet med Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige.

Bakgrunden har varit att man från Komatsu Europe eftersökt samarbete med Söderberg & Haak på den svenska marknaden, samtidigt som Hesselberg dels uppnått begränsade ekonomiska resultat på den svenska marknaden och dels stod inför det faktum, att en etablering av en heltäckande Sverigestruktur skulle erfordra betydande investeringar från Hesselbergs sida.

Söderberg & Haak har genom sin 150-åriga närvaro på den svenska marknaden redan etablerat och inarbetat denna erforderliga, heltäckande infrastruktur.

- Vi är stolta och ödmjuka över det förtroende som Komatsu i Bryssel gett oss, vi ser fram emot ett långsiktigt, hållbart och progressivt samarbete och noterar tacksamt den grund för detta som Hesselberg-teamet i Sverige lagt”, kommenterar Thomas Svensson, VD för Söderberg & Haak.

- Vi är mycket nöjda med att Söderberg & Haak nu tar över verksamheten och Komatsu-agenturen i Sverige”, uttalar Lucas Berghult, Sverigeansvarig för Hesselberg sedan några år tillbaka.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter