Stena Recycling satsar på fossilfria transporter

Stena Recycling satsar på fossilfria transporter

17 februari 2016

Stena Recycling AB tecknar sitt första fossilfria transportavtal och det är ÖGS bolaget i Örebro som kör transporterna.

Fordonen kommer att drivas enbart på bränslet HVO, Hydrogenerated Vegetable Oil, som ger ett betydligt lägre koldioxidutsläpp i jämförelse med fossil diesel.

– Vi adderar ytterligare ett alternativt bränsle till våra transporter vilket känns väldigt bra. Vårt mål är alltid hållbara lösningar i alla led och genom vår gemensamma satsning tillsammans med ÖGS bolaget i Örebro kan vi nu reducera våra koldioxidutsläpp, säger Åke Algotsson Filialchef på Stena Recycling i Örebro.

Samarbetet med ÖGS bolaget i Örebro och satsningen på att enbart använda HVO innebär att Stena Recycling tar ytterligare ett steg i bolagets systematiska hållbarhetsarbete. Avtalet med ÖGS bolaget är ett långsiktigt samarbete och i februari rullar de fossilfria fordonen i länet.

–Vi har t ex genom vårt kvalitetssystem ”Cost Stop” mycket bra möjligheter att avvikelsrapportera i realtid, något som både hjälper oss i vårt säkerhetsarbete och i att undvika onödiga kostnader. Att vi nu blir en del i återvinningskedjan tillsammans med Stena Recycling är vi stolta över och satsningen på enbart HVO är ytterligare ett led i vårt arbete med förnyelsebara transporter, säger Lars Johansson, vd ÖGS bolaget.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter