Suvanto Trucks blir återförsäljare för ett av Europas största lastbilsmärken DAF Trucks

Suvanto Trucks blir återförsäljare för ett av Europas största lastbilsmärken DAF Trucks

29 november 2019

Suvanto Trucks Oy har ingått ett avtal med Nordic Truckcenter om försäljning av nya lastbilar av märket DAF. Suvanto Trucks har som mål att öka marknadsandelen för DAF-fordon i Sverige och Finland.

Välkänd aktör

Suvanto Trucks, som är kända för att sälja begagnade tunga fordon, expanderar nu sin verksamhet till försäljning av nya fordon. Företaget har ingått ett avtal med Nordic Truckcenter om att bli återförsäljare för holländska DAF i Helsingborgsområdet i Sverige samt i delar av Finland.

Kvalitetsprodukter

”DAF är framför allt kända för sin höga kvalitet och företagets produkter är ett perfekt komplement till vårt sortiment. Våra kunder inom exempelvis distribution har även efterfrågat lösningar inom nya fordon och nu kan vi svara på det behovet”, säger Timo Lahtinen, vd på Suvanto Trucks.

DAF är en av Europas ledande tillverkare av tunga fordon och växer kraftigt på den nordiska marknaden.

”DAF är särskilt känt för sin höga kvalitet och höga kundtillfredsställelse. DAF är redan en av de största leverantörerna i Europa och vårt mål är att fortsätta expandera i Norden med passande modeller så som tridem med 10 tons framaxel, säger Mattias Nilsson, vd på DAF Trucks officiella importör Nordic Truckcenter, och fortsätter:

”Vårt mål är att långsiktigt bygga upp en ökning av DAF:s marknadsandel i Norden, och vårt avtal med Suvanto Trucks främjar det målet.”

Suvanto Trucks Oy

Suvanto Trucks Oy öppnade i början av september ett kontor i Helsingborg. Suvanto Trucks är Finlands största självständiga återförsäljare av tunga fordon, med en omsättning på närmare 50 miljoner euro 2018 och totalt över 1 100 sålda enheter. I Finland har företaget verksamhetsställen i Åbo och Tammerfors.

Visa alla nyheter