Tredje generationens Opel Vivaro - nya tidens transportbil

Tredje generationens Opel Vivaro - nya tidens transportbil

24 januari 2019

Den snabbt växande marknaden för medelstora skåpbilar kommer att få ännu mer fart med den tredje generationen av Opel Vivaro. Sedan 2001 har Vivaro byggt ett starkt rykte både som en fantastisk laståsna och som ett kontor på hjul. Hittills har omkring en miljon enheter rullat av monteringslinan. Med olika storlekar anpassade till olika behov och många innovativa teknologier kan nya Vivaro utföra varje jobb bättre än någonsin tidigare.

•Typisk Vivaro: Mycket flexibel och ekonomisk
•Skräddarsydd: 4,60 till 5,30 meter lång, flesta versioner 1,90 m höga
•Stark: Upp till 1 400 kg nyttolast, 2 500 kg dragvikt och 6,6 m³ lastkapacitet
•Avancerad: Brett utbud av assistanssystem, elektriska skjutdörrar
•Mobila kontoret: Multimedieanslutning och realtidsnavigering
•Attraktivt erbjudande: Opel fortsätter modelloffensiv för lätta lastbilar
•Opel blir elektriskt: Nya Vivaro som ren elbil 2020

Baserad på en ultramodern bottenplatta erbjuder Opel Vivaro ett utbud som kan skräddarsys efter kundens behov – ett skåp, en dubbelhytt för upp till sex passagerare, ett chassi och en Combi (minibuss), och – för första gången – tre istället för två längder (4,60 meter, 4,95 m och 5,30 m). Med en maximal lastkapacitet på 6,6 kubikmeter har den nya Vivaron en nyttolast på upp till 1 400 kilo vilket är 200 kg mer än sin föregångare. Detsamma gäller för dragvikten: maximal dragvikt på 2 500 kg är ett halvt ton högre än tidigare. Opel kommer från säljstart dessutom att erbjuda nya Vivaro med ett fyrhjulsdriftssystem från Dangel. De enda som är blygsamt på den nya modellen är höjden, de flesta varianter mäter ca 1,90 m. Nya Vivaro kan därför lätt köras ner i källarplanet på ett parkeringsgarage eller in i ett köpcentrum med lågt i tak, vilket gör lastning och lossning enklare.

Obegränsad tillgång till lasten tillhandahålls av de breda bakdörrarna och de breda skjutbara sidodörrarna. Särskilt praktiska är de skjutbara sidodörrar som, för första gången på Vivaro, öppnas automatiskt. En enkel fotrörelse vid sensorerna är allt som behövs för att dörrarna ska kunna öppnas utifrån. Saker som är upp till 4,02 m långa kan förvaras säkert i versionen på 5,30 m tack vare genomlastningsluckan Flex-Cargo under det främre passagerarsätet.

Nya Vivaro har en riktig personbilskänsla. System såsom head-up display, backkamera med 180 graders vy, frontalkrocksvarning, automatisk nödbroms och farthållare gör att alla kan känna sig avslappnade under körning. Tack vare den ergonomiska sittpositionen ser och når föraren alla kontroller mycket enkelt. Vivaro har även toppmoderna infotainmentsystem.

Med nya Vivaro fortsätter Opel att genomföra den strategiska planen PACE! genom att investera i växande marknadssegment med höga volymer. Redan 2020 kommer utbudet av effektiva drivlinor att utökas och inkludera en ren elbilsversion. Opel inleder därmed elektrifieringen av LCV-portföljen. I framtiden kommer Opel att ansvara för den globala utvecklingen av lätta nyttofordon för hela PSA-gruppen.

Visa alla nyheter