Trejon lanserar sina hittills största och kraftigaste skogsvagnar

Trejon Multiforest MF1602 med V9000 – New Edition

Trejon lanserar sina hittills största och kraftigaste skogsvagnar

21 augusti 2018

Trejon Multiforest tar nu sista steget i generationsväxlingen och lanserar två nya dubbelramsvagnar MF1602 och MF1802 – New Edition. Två modeller som är nya från grunden och konstruerade för professionell användning och kranar upp till 9m.

De nya modellerna ersätter de tidigare modellerna MF120 samt MF140 och är med en totalvikt på 16 respektive 18 ton är de kraftigast i sortimentet. Fördelarna med dubbelramen är en ökad vridstyvhet och egenvikt som ger förutsättningarna för högre vikter och längre kranar. Modellerna följer det nya modulkonceptet inom New Edition som ger enklare anpassning för olika kunders och marknaders behov.

-Lanseringen av de mindre centrumramsvagnarna har varit en succé både i Sverige och Internationellt och vi tror mycket även på dessa större vagnar. Här riktar vi oss till de som har ännu större behov av lastvikt och kranlängder, säger Johan Schols marknadschef på Trejon.

Den höga lastkapaciteten går hand i hand med en stor lastarea på 3 respektive 3,4 m2 samt en lastlängd på närmare fyra meter från grind till slutet på ramen. Det senare kan även förlängas till närmare fem meter vid komplettering av en ramförlängning från det stora tillbehörsprogrammet.

MF1602 och MF1802 är utrustade med en bultad och vändbar dragbom som kan kompletteras med olika typer av dragöglor samt kuldrag. Modellerna är som standard utrustade med hydrauliska bromsar och kan beställas med många tillbehör så som exempelvis radiovinsch, belysning och olika typer av styrsystem.

-Ett stort utbud av tillbehör som ökar både vagnens funktionalitet, kapacitet och framförallt förarens komfort blir allt viktigare. Detta har varit ett av fundamenten vid utvecklingen av den nya serien, säger Johan Schols.

Navdrift är ett annat vanligt tillbehör som ger vagnen ytterligare dimensioner vad det gäller framkomlighet i alla typer av förhållanden. System med navdrift erbjuder alltid full kraft, enkel växling till transport, inget ytterligare däckslitage och sitter väl skyddat inbyggt i navet. Driften kan med fördel kompletteras med Multiforest egna hydraulsystem med integrerad oljetank. Detta ger stora fördelar då ett oljetryck på 280 bar används och ger därmed driften mer kraft än en direkt anslutning till traktorn. Systemet är lätt att använda via en smidig styrdosa där allt från aktivering, drift framåt eller bakåt och hastighet kan styras.

De nya dubbelramsmodellerna kommer börja levereras under hösten 2018.

Visa alla nyheter