Trejon Optimal armklippare med kedjehuvud

Trejon Optimal M1250H kedjehuvud med Berti FB-P600AHG armklippare  

Trejon Optimal armklippare med kedjehuvud

07 juni 2018

På Svenska Maskinmässan följde Trejon upp lanseringen av Bertis armklippare med tre nya modeller i serien utrustade med Kedjehuvuden. Huvudet är Trejons egentillverkade M1250H och detta ger tillsammans en maskin speciellt anpassad för skandinaviska förhållanden.

 –”Armklipparna har tagits emot väldigt väl av marknaden sedan lanseringen i Sverige hösten 2016. Denna nya serie är svaret på marknadens efterfrågan om att Trejon ska kunna leverera armklippare med kedjehuvuden”, säger Johan Schols, marknadschef på Trejon.

Kombinationen av Trejons långa erfarenhet som tillverkare av kedjeröjare och Bertis erfarenhet av armklippare passar perfekt tillsammans. Kedjehuvudena M1250H från Trejon Optimal är konstruerade för tuff användning med ett chassi helt tillverkad Hardox® och ett smart kedjemagasin med rum för extra kedja. Standard kedjan är 13mm (10mm finns som tillval) och klipper effektivt buskar samt sly upp till 10 cm diameter.

Huvudramen kan vridas in 95° bakom traktorn och är även i arbetsläge utrustad med ett hydrauliskt påkörningsskydd. Huvudets tiltled har ett rörelsemönster på hela 245° för klippning av både positiva och negativa slänter så väl som buskage 90° upp.

Armklipparna följer terrängen mycket bra med flytläge för klipphuvudet i tiltleden och i höjdled via huvudarmen. Det egna hydraulsystemet har som standard inbyggd oljekylare och levererar i anpassningen för kedjehuvudet hela 65hk effekt. Maskinen arbetar med två hydraulikkretsar för att säkerställa att huvudet alltid har full effekt oavsett armens rörelser.

–”Detta är modeller som är framtagna för professionell användning inom exempelvis skötsel av kommunala ytor, gång- och bilvägar. Det känns bra att kunna erbjuda tre kompletta modeller med rätt utrustning och anpassning för våra förhållanden”, säger Johan Schols.

De tre modellerna är en 6m, en 6,6m med utskjut och en 6m med två meters steglös hydraulisk framskjutning. Alla modellerna utrustas med en proportionell elstyrning med elektrisk start/stopp av rotorn och steglöst ställbart marktryck.

För mer info:

Visa alla nyheter