Uppdaterad pulveriserare

Uppdaterad pulveriserare

02 februari 2016

Atlas Copco uppdaterar sina pulveriserare i BP-serien med en ny design och teknisk lösning på slitelementen som gör maskinerna mer hållbara.

– De nya slitelementen innebär att pulveriserarna i BP-serien nu är ännu bättre rustade för det slitage de dagligen utsätts för och därmed utgör en ännu bättre investering för kunderna, skriver Atlas-Copco i ett pressmeddelande.

– Våra kunder eftersöker kontinuerligt slitagetåliga demoleringsprodukter och vi är glada att kunna erbjuda den här förbättringen på våra pulveriserare”, säger Tomas Ulander, Business Line Manager för Construction Tools.

Pulveriserare används för tuffa jobb i tuffa förhållanden och utsetts dagligen för slitage. De uppdaterade pulveriserarnafrån BP-serien är försedda med nya slitelement som gör dem bättre rustade för att stå emot det slitaget.

Slitelementen är gjorda av ett hårt keramiskt sammansatt material som heter Vautid, vilket skapar en slitagetålig yta som är extremt resistent mot den nötning som annars är vanlig på pulveriserare. Materialet innehåller kromkarbid och har dessutom god tålighet mot stötar, och kan användas i applikationer med temperaturer upp till 350 grader Celsius.

I material som innehåller jämnt utspriden kromkarbid och har en hård yta, är håligheter ett tecken på kvalitet. Utan dessa håligheter är materialet mer känsligt för stötar, och materialsammansättningen medför således en kraftig ökning av slitagetåligheten.

– Med det nya materialet får våra kunder slitstarka pulveriserare som håller för användning under längre tid, avslutar Tomas Ulander.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter