Världslansering på Elmia Lastbil 2018

Nya DAF Tridem

Världslansering på Elmia Lastbil 2018

23 augusti 2018

Nya DAF Tridem lanserades under Elmia Lastbils mässans första dag.

Med den nya axelkonfigurationen introducerar DAF ytterligare en jämnlastare anpassad för de nordiska marknaderna, tridem och 8x4. – Vårt mål är att växa inom segmentet jämnlastare genom att alltid erbjuda lokala svenska- och marknadsanpassade alternativ, säger Johannes Winberg, Försäljningsdirektör, Nordic Truckcenter Group. Med den här axelkonfiguration adderar vi ytterligare ett naturligt svenskt alternativ till vår hand av jämnlastaralternativ. I kombination med att vi är Truck Of the Year 2018 och med marknadens längsta nybilsgarantier tror vi detta blir ett starkt alternativ för Sverige:

DAF introducerar en Tridem, 8x4*4 Denna tridemkonfiguration kommer att finnas som en DAF FAT CF / XF hjulbas av 3900mm till en maximal hjulbas på 5550mm. Avståndet (centrum till centrum) mellan den tredje och fjärde axeln kommer att vara 1450 mm.
Motoralternativ från 300 – 530 hk
Samtliga hytter från CF daghytt till XF SuperSpace
DAF har utvecklat denna tridem i samarbete med S.T. System Truck SPA och denna konfiguration kännetecknas av 2 styrda axlar och två drivaxlar (Två alternativ HR1670- eller SR1360-tandem). På grund av den låga vikten och dess 2 styrda axlar är den här typen av lastbil perfekt lämpad för transport av entreprenad, byggmaterial eller avfall enligt nordisk standard.

 

Visa alla nyheter