Vilken är den äldsta DAF-lastbilen som fortfarande används?

Irländaren John Tarrent framför sin DAF 2100 som han köpte 1984 och som fortfarande är i drift.

Vilken är den äldsta DAF-lastbilen som fortfarande används?

21 augusti 2018

DAF Trucks letar efter den äldsta lastbilen som fortfarande används i transportarbete. Vi letar efter DAF-fordon från tidigare årtionden som fortfarande körs i dagligt bruk.

Åkerier och chaufförer bjuds in till att dela sina lastbilar på DAF Trucks N.V.:s Facebook-sida.

DAF Trucks firar sitt 90-årsjubileum i år. Företaget riktade först in sig på att bygga lätta påhängsvagnar och började med lastbilsproduktionen 1949. Sedan dess har fordon från DAF etablerat sig som ledande i klassen för bränsleekonomi och förarkomfort samt enastående tillförlitlighet och hållbarhet.

DAF tar regelbundet emot bilder från åkerier och chaufförer från hela världen som stolt vill visa upp sina lastbilar som lämnade fabriken för länge sedan, men som fortfarande används dagligen. DAF Trucks har fattat intresse för detta och undrar nu – vilken lastbil från DAF är den äldsta som fortfarande är i bruk? Och var finns den?

DAF Trucks har lanserat en kampanj på Facebook för att finna svaren. Irländaren John Tarrent har redan delat sin klassiska DAF 2100 från 1984, som fortfarande brukas än idag: ”Hon har jobbat i 34 år, aldrig svikit oss och hon kommer alltid tillbaka hem, natt som dag.”

DAF letar efter bilder och berättelser om sina lastbilar från tidigt nittiotal, åttiotal, sjuttiotal eller till och med tidigare som fortfarande är i drift. Bilder eller videor kan läggas upp på DAFs Facebook-sida: https://www.facebook.com/daftrucksnv/. I slutet av november meddelar vi vilken DAF-lastbil som är den äldsta och som fortfarande är i drift.

Visa alla nyheter