Vinst för Rototilts VD när norra Sveriges främsta entreprenör utsetts

Anders Jonsson direkt efter utmärkelsen i Luleå

Vinst för Rototilts VD när norra Sveriges främsta entreprenör utsetts

28 november 2019

Anders Jonsson, VD och ägare Rototilt Group AB, är norra Sveriges främsta entreprenör. Det står klart efter regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Nu väntar nationell final i Stockholm med chans att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco.

Rototilt och Anders Jonsson har fått flera prestigefyllda utmärkelser och priser den senaste tiden, det senaste som Årets Företagare i Västerbotten.

Och nu var det alltså dags att stå på prispallen igen när Anders Jonsson tog hem E&Y:s stora entreprenörsutmärkelse Entrepreneur Of The Year. En extern oberoende jury bedömer entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

- Jag är förstås glad och stolt! Det var en omfattande nomineringsprocess och jag tror faktiskt att vi alla nominerade känner oss som vinnare en dag som denna. Vi påminns verkligen att det finns många duktiga entreprenörer i vår region och att jag ska få representera norra Sverige i den nationella finalen känns stort, säger Anders Jonsson om utmärkelsen.

Rototilt är bara i början av en spännande resa men mitt i en kraftig expansionsfas.

- Just nu bygger vi ut fabriken för att dubbla vår kapacitet och göra oss redo för fortsatt internationell expansion. Vi har fantastiska medarbetare som gör satsningen möjlig, avslutar Jonsson.

Nu väntar nationell final den 30 januari i Stockholm där Anders Jonsson ska kämpa mot entreprenörer från andra regioner om äran att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco nästa år.

Juryns motivering lyder:

Genom ett knivskarpt fokus på långsiktig produktutveckling har Anders Jonsson och Rototilt byggt upp en mycket stark ställning på marknaden. Med visionen att Rototilt ska finnas på varje grävmaskin fortsätter man att växa och potentialen är enorm. Med ett ledarskap som bygger på engagemang och delaktighet har Anders Jonsson byggt upp ett fantastiskt företag som har hela världen som arbetsfält. Anders Jonsson är en mycket värdig vinnare och en entreprenör som visar vägen för regionens företagare

Visa alla nyheter